Начало » Общност » Дария: Не зная още колко трябва да се боря, как да намеря светлина по пътя си?

Дария: Не зная още колко трябва да се боря, как да намеря светлина по пътя си?

Състоянието на чаровната Дария от Провадия се подобрява, но слънчевото момиче започва да се пита колко още ще трае борбата й за живот и как да намери сили и светлина по пътя си, сподели приятелка на семейството, която вече близо месец неуморно е в ролята на преводач дистанционно от България.

На страницата във фейсбук „Ангели на Дари“ се съобщава, че преди ден е минал така дългоочаквания разговор със специалистите в немската клиника, където момичето е настанено. Лекарите са разговаряли с Дари, подготвили са я с информация как се процедира преди и след трансплантация, но не са казали кога ще бъде включена в списъка.

„Ние приемаме това като крачка напред и добра новина, и продължаваме да подкрепяме Дари. Споменали са, че евентуално ще ги изпишат другата седмица, и ще продължи с венозен антибиотик в къщи, ще я посещава и физиотерапевт.

Чакаме още добри новини“, споделят близки на момичето.

Според Виктория-Александра Майрхофер, ангажирала се като преводач на семейството и лекарите, Дари е поставена пред нови изпитания. Ето какво сподели тя за медията ни:

„В болницата, където се лекува Дария бе проведен разговор между лекарите, Дария и майка й, на който не бе дадена все още точна информация за нейната трансплантация. До сега причината за това бе нейното тегло, което при постъпване в клиниката не беше в норма. Сега обаче теглото на Дария вече допуска животоспасяващата операция да се реализира, но причината за отново отлагания отговор се оказа ръстът й.

Имало норми за ръст, а при нейните показатели щяло да отнеме повече време. Колко точно, обаче за съжаление не стана ясно. Дни преди разговора й бе предоставен списък по точки свързан с трансплантацията, който тя трябваше да прегледа и обсъди по време на този разговор. Написаното в този списък потресе и самата мен като възрастен човек заради жестокия начин по който е описано, поради което ще се въздържа от коментар, но лично аз съм потресена от отношението към това слънчево дете, очакващо ден след ден своята съдба и непрестанно гледащо към вратата с надеждата за своето спасение.

Аз питам – колко дни ще издържиме ние, възрастните, в тази неизвестност? И как това малко и нежно създание устоява психически на тази битка? В разговор с нея тя ме попита: „Вики, как да намеря светлината по пътя си?… Поне ако знаех колко време още трябва да се боря!“

Никой не би могъл да отговори на такива въпроси. Аз се обръщам към вас, хората с добри и съчувствени сърца, пратете на Дари по малко от вашата светлина, за да осветите пътя й, трудният път, по който Дария пое. За да не виждам онази тъга в насълзените и очи и познатият до болка безмълвен зов за помощ. А иначе…? Иначе Дари е добре. Доколкото може. Усмихва се на пук на всичко и все така си гледа към вратата докато оттам се появи и нейното чудо. А за нас остава мисията да не спираме да я подкрепяме. Благодарим ви от сърце, добри хора! За финансовата подкрепа, без която нямаше да е възможно всичко това. За хубавите думи, вдъхващи й вяра в доброто и за този лъч светлинка, показващ на Дари пътя напред без страх от тъмното. Хубаво е, че ви има!, написа Виктория-Александра.

За желаещите да подкрепят Дария в тежката битка за живот:

IBAN: BG98STSA93000026226253

BIC: STSABGSF

Банка Дск

Гр. Провадия

Дария Живкова Димитрова

https://bg.helpkarma.com/campaign/dari-jivot-na-dari-603

 
banner
banner
Budnavarna