Начало » Политика » Мартин Байчев: Инвестициите в спортната инфраструктура ще продължат

Мартин Байчев: Инвестициите в спортната инфраструктура ще продължат

Нови инвестиции в спортната инфраструктура предвижда управленската програма на ГЕРБ за следващия мандат. Ще продължим да работим за развитие на условията за масов спорт и за модернизиране на базите, където се подготвят варненските състезатели. Това коментира кандидатът на ГЕРБ за общински съветник Мартин Байчев, който през изминалия мандат оглавява комисията „Младежки дейности и спорт” към Общинския съвет. „Създавайки прекрасна среда за физическа активност, стимулираме младите хора да спортуват, а ефектът съвсем не се измерва само в спортни победи, а и в повече здраве”, мотивира се Байчев и припомни, че освен изградените 10, продължава работата по нови 18 спортни площадки в училища и други 12 в детски градини.

„В годината, когато Варна е Европейски град на спорта, на мястото на съществуващия, но нефункциониращ стадион в район „Владислав Варненчик” се изгражда многофункционален спортен комплекс. Парк със спортни съоръжения се строи във „Виница”, а на ул. „Студентска” се обособява комплекс за различни видове масов спорт. Амбицията ни е да разширим базата за детско-юношеските школи по футбол, както и за аматьорския футбол, да се изгради нова инфраструктура за присъщите на морската столица водни спортове, както и да се покрие басейн „Приморски”. Предвиждаме и скейтпарк, който да се изработи съвместно с любителите на екстремните спортове”, изтъкна Байчев.
По думите му спортните клубове, които общината ежегодно е подпомагала финансово, са над 70. „Разпределението на сумата от 450 000 лв. се основава на ясни правила, съгласно Наредбата за финансово подпомагане на спортни клубове. Средства се отпускат и за спортните инициативи на ветерани, на хора с увреждания, а също и на ученици и студенти. Варна се гордее с добри състезатели, има големи традиции в редица спортове и те заслужават общинска подкрепа”, категоричен бе Байчев и припомни, че с решение на Общинския съвет се сложи край на дългогодишната битка на феновете на футболния „Спартак 1918” за базата на клуба. „Надявам се, че с победите си на реновирания стадион отборът ще донесе много радост на публиката и ще върви уверено напред”, допълни кандидатът за общински съветник.

Като председател на комисията по младежки дейности и спорт към ОбС през изминалия мандат той заяви, че младите хора са във фокуса на общинските инициативи. „Със своите шест университета морската столица е длъжна да стимулира младежките политики. Програма „Младежки дейности” последователно подпомага младежки проекти и доброволчески кампании и развива партньорството с неправителствения сектор. 177 инициативи изпълниха 2017-а – годината, в която Варна бе Европейска младежка столица с акцент върху социалните иновации и социалното предприемачество”, припомни Байчев.
Той отчете като жест на подкрепа за младите хора и решението от последната сесия на местния парламент, когато бяха приети нови условия за пътуване в градския транспорт. „Срещу 15 лв. на месец студенти и ученици вече могат да използват всички линии в града”, уточни Мартин Байчев.
Сред приоритетите на Варна, които откриват нови перспективи пред младите хора, той открои и развитието на благоприятни условия за IT и аутсорсинг бизнеса. „Компании от тази сфера откриха през последните години офиси в града ни с тенденция да се разрастват и да предлагат отлични възможности за професионална реализация на младите хора още от студентската скамейка”, заключи Байчев, който има успешен частен бизнес и е кандидат в листата на ГЕРБ за общински съветници с номер 43 в бюлетината.

 
banner
banner
Budnavarna