Начало » Общност » Варненски лекар стана „Лекар на годината 2019“

Варненски лекар стана „Лекар на годината 2019“

Началникът на Клиниката по кардиохирургия при УМБАЛ „Света Марина“ – Варна проф. д-р Пламен Панайотов бе удостоен с отличието на БЛС „Лекар на годината 2019“. Призът му беше връчен от председателя на съсловната организация д-р Иван Маджаров на тържествена церемония в София. Високото отличие, което БЛС традиционно връчва в навечерието на Деня на българския лекар, е признание за цялостната работа.

„Вълнуващ за мен момент! Не съм очаквал да бъда лекар на годината, но се чувствам вдъхновен от тази награда. За мен това е признание за всички тези години, в които работя и най-вече за последните 15 години, в които работя като преподавател в МУ-Варна и като кардиохирург в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна”, бяха думите на проф. Панайотов при получаване на наградата. Той благодари на проф. Красимир Иванов за възможността да се развива, както и на целия си екип.

Проф. Панайотов има над 30 години лекарска практика, като повече от 25 са в кардиохирургията. От 15 години е преподавател в МУ-Варна и водещ кардиохирург в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

 
banner
banner
Петя Митева