Начало » Общност » Във Варна спешно търсят кръв за спасяването на мъж с жестоки изгаряния

Във Варна спешно търсят кръв за спасяването на мъж с жестоки изгаряния

44-годишният Руслан от Бургас, който пострада жестоко след пожар в дома му, се нуждае спешно от кръв за предстоящите животоспасяващи манипулации.

Той е настанен в клиниката по изгаряния към ВМА Варна в много тежко състояние и в момента е в будна кома, съобщи за медията ни братът на Руслан, който призова всеки, който може да дари кръв за спасението на пострадалия мъж, да го направи. До утре трябва да бъдат събрани поне 10 банки с кръв за предстоящите животоспасяващи операции.

Кръвната група на Руслан е „0-„, но се приемат кръводарители от всички кръвни групи, които желаят да дарят кръв в кръвния център във Варна на името на Руслан Русев Иванов, става ясно от апел, пуснат от приятел на пострадалия в групата Виждам те КАТ-Варна.

Бележките за дарената кръв трябва да бъдат занесени във ВМА-Варна, където Руслан е настанен в интензивно отделение към Център по изгаряния.

На 12 октомври, около 19.30 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас, е получено съобщение за пожар, възникнал в апартамент, разположен на третия етаж във вход 4 на бл. 105 в к-с „Меден рудник“, обитаван от 44-годишен бургазлия. Към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, които евакуирали живущите във входа заради задушливия дим, обхванал коридорите. Дошли и два противопожарни автомобила с петима огнеборци, които потушили пожара.

По време на пожара на инцидента 44-годишния бургазлия скочил от терасата на третия етаж, като с фрактури по стъпалата на двата крака и изгаряния по тялото е откаран в УМБАЛ – Бургас, а оттам във ВМА – Варна. Настанен е в отделението по „Термични травми и пластика“ с 35% изгаряния, в тежко състояние, с опасност за живота.

 
banner
banner
Петя Митева