През 2018-та Варна ще има стадион красавец (снимки)

През 2018-та година Варна ще има футболен стадион красавец. Това разкри за Петел бай Вълчо, който е един от работниците на съоръжението.

2
„Българинът с каквото се е захванал, го е направил. От 10 октомври миналата година работя тук и се радвам, че съм част от професионален екип. Строително-ремонтните дейности вървят по план и през 2018-та година Варна ще има стадион красавец, такъв какъвто няма никой в България“, заяви Вълчо. Последният е дядо на известния варненски състезател по спортна гимнастика Велислав Вълчев.
Според Вълчо най-трудно било да направят подземния паркинг, който е на два етажа. „Той вече е готов, а около него има четири огромни дупки, в които ще бъдат поставени декоративни дървета“, допълни майсторът.

В момента вече е вдигнато скеле, на което се работи за изграждане на първите трибуни. Както е известно, стадион Варна ще бъде с места за зрители от всички страни. Теренът пък ще е в посока юг-север, за да отговаря на изискванията, а не както беше изток-запад на стария „Юри Гагарин“.

3

Бай Вълчо уточни още, че студеното време през зимата няма да ги спре.

„Има препарати, които не позволяват на бетона да замръзне. Ще работим всеки ден и през зимата, ако трябва от сутрин до вечер, за да зарадваме варненци след 2 години“, завърши Вълчо.

Източник: петел

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!