Начало » Общност » Благородни каузи ще съпътстват постановките на „Българан“ в Двореца на културата и спорта

Благородни каузи ще съпътстват постановките на „Българан“ в Двореца на културата и спорта

През новия театрален сезон варненската Арена на смеха „Българан“ в партньорство с ДТ „Сава Огнянов“ ще имат специални каузи за организираните представления в Двореца на културата и спорта. Водещ преди постановките в Двореца ще бъде Борис Касиков, за чието приятелство организаторите му благодарят.

Медийни партньори на инициативата са sputnik.bg и budnavarna.bg

„Ще направим всичко по силите си, за да помогнем на хора, които имат нужда от това, защото логото на „Българан“ е „Смях за всички“. А човек се смее когато е щастлив и ние трябва да подаряваме щастие. И ще го направим без да се щадим. Ние – организаторите, актьорите, надявам се и публиката. Тази година получихме от г- н Иван Портних награда за „Заслуги към Варна“ и ше продължаваме да доказваме, че наистина наградата е заслужена. За нас това не е проблем, защото работим със сърцата си, а не по задължение или с цел реклама. Категорично нямаме нужда от това“, заяви Влади Янев – управител на „Българан“.

На 20 ноември от 19.00 часа предстои да бъде показан специален вариант на режисираната от Пламен Панев комедия от Ст.Л.Костов „Министърът женкар“.
На Христо Гърбов в комедията ще партнират актьорите Венцислав Петков, Косьо Станев, Любомир Кънев, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова и Надя Банчева.

Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти. Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по- богато и по- добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова – сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет. А какво се случва – ще видите като посетите спектакъла.

И така… Петър има нужда от помощ! На 20 ноември в хилядната зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта той ще е част от публиката. С него ще бъдат и неговите съученици от далечната 1988 г. С него ще бъде и целия екип на представлението.

Ето писмото, което театралите получиха и което ги накара без колебание да решат, че това е тяхната кауза на 20 ноември в Двореца на културата и спорта.

Оголих се, останах без нищо – без порив, без вятър, без слънце…“, това споделя Петър. „Така се случи. Паднах в студена вода и пострадах. Ампутираха първия крак, надявах се и страдах, борих се, за да имам поне един! Ампутираха и него. Остана ми само животът. И животът ми го предложи – две протези. Но не достигат средствата, а протезите, както краката, вървят по две. Моля ви, ако имате тази възможност, помогнете ми ,да усетя вятъра...“

Драги приятели, коментарът е излишен!

„Театър „Българан“ ще отдели 10% от стойността на всеки закупен билет за Петър. В края на нашия спектакъл се обръщаме към вас с молба, а тя е именно набирането на средства за изработването на изкуствени протези за Петър. Ако желаете да помогнете, можете да оставите Вашия принос в специалните кутии, които ще бъдат разположени на изхода на залата“, апелира Влади Янев.

Всички събрани седства ще бъдат връчени официално на Петър. Видеозаписът от случващото се ще бъде публикуван на официалния сайт на театър „Българан“, както и в страниците на нашите медийни партньори от sputnik.bg и budnavarna.bg

Билети с цени от 10.00 до 25.00 лв. се продават на касите в театър „Българан“, Дворец на културата и спорта, Фестивален и конгресен център и в партньорската мрежа на tiketportal.bg

 

 
banner
banner
Budnavarna