Начало » Общност » Най-младият кандидат за Общински съвет-Варна

Най-младият кандидат за Общински съвет-Варна

Велин Стоянов, на 20 години, най-младият кандидат за общински съветник в град Варна. В момента следва две висши образования – строително инженерство и финанси. Познат е на варненската спортна общественост като състезател на „Черно море – БАСК“ и бивш национал по волейбол.

  1. Какво Ви мотивира да се включите в предизборната кампания?
  • На първо място това е любовта ми към моят роден град. Варна, според мен е красиво място за живеене и въпреки, че през последните години видимо се развива, все още има редица проблеми, които очакват решение. Повечето от тях касаят младите хора и са причина голяма част от моите приятели, съученици, съотборници да напускат града ни. Като млад човек съм запознат с тях и имам идеи как да ги разрешим. Ще работя за това младите хора да предпочетат да останат, да живеят и работят във Варна.

 

  1. Как ще постигнете поставените цели?
  • Ще работя в насока да се създаде общински жилищен фонд, който да осигурява под наем жилище на достъпна цена на млади семейства с висше образование и деца. Това е акцента в програмата на МК „Свобода“ за общински избори 2019 г.

 

  1. Но нали и сега във Варна са налични общински жилища. Какво ще промени този нов фонд?
  • Общинските жилища сега са разпределени в три фонда: за социално слаби, фонд резервен и ведомствени жилища. Те си имат своята значимост. Нашият фокус е върху задържането и привличането на образовани млади хора, които да изберат да живеят и работят във Варна, тъй като те са най-голямата ценност на едно общество.
  1. Считате ли, че с нашите университети младите хора имат възможността да се образоват и да работят тук?
  • Да вземем като пример Медицинския университет в нашия град, който е на едно високо ниво и подготвя специалисти във всички области на медицината. Същевременно на територията на Община Варна има сериозен недостиг на медицински сестри и акушерки и това не е тайна за никого. Най-сериозен недостиг на тези специалисти се усеща в общинските болници. Аз ще работя за това Общината да създаде фонд за стипендии за студентите, обучаващи се в специалност „Медицинска сестра“, при условие, че след като се дипломират ще работят в общинското здравеопазване за период от следващите пет години.

 

  1. Виждам, че имате интересни идеи. Желая Ви успех!
  • Благодаря, който се интересува от тях може да следи личната ми страница в социалната мрежа фейсбук. Искрено се надявам да имам възможността да реализирам идеите си!

 

МК „СВОБОДА“  № 67 от листите за общински съветници, а ако желаете да подкрепите мен с преференция за Велин Стоянов № 117 за гр. Варна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 
banner
banner
Петя Митева