Във Варна се провежда Международен форум на крайбрежните градове

Международен форум на крайбрежните градове бе открит във Варна. Събитието се провежда в рамките на регатата Tall Ships, а в него се включиха представители от Рощок, (Германия), Турку, (Финландия), Вльора,( Албания), Дордрехт,(Нидерландия), Сурабая, (Индонезия).

По време на работните срещи ще бъдат споделяни проекти и ще се търсят начини за по-активно развитие на контактите с партньори от този регион.

Форумът бе повод Варна да отбележи и две годишнини – 50 г. от побратимяването на с Рощок, и 15 г. – с Дордрехт.

„Благодаря на кмета на Рощок – г-н Роланд Метлинг, за добрите думи за нашия град! Вярвам, че оттук нататък ни предстои още много съвместна работа! Благодаря и на партньорите от Дордрехт, с които доказваме, че международното сътрудничество може да бъде полезно за нашите градове. Заедно проведохме морски бизнес форум през 2015 г. във Варна. Второ издание на форума предстои в края на октомври, като този път домакин ще бъде холандският град. Повече от 50 варненски и холандски компании от сферите корабостроене, кораборемонт, корабно проектиране, драгажни дейности, корабно оборудване и др. вече са заявили участие. По време на събитието Варна ще представи и своето уникално златно съкровище“, заяви кметът Иван Портних в своята страница в социалната мрежа Фейсбук.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!