Начало » Спорт » Варна домакин на финала на Българският дрифт шампионат

Варна домакин на финала на Българският дрифт шампионат

За поредна година град Варна ще бъде домакин на финала на Българският дрифт шампионат. Дългоочакваното събитие ще се състои на Картинг писта Варна на 12/13 октомври , давайки уникалната възможност на публиката да се докосне до най-бързо набиращата популярност мотор-спорт дисциплина у нас. Своята заявка за участие в последния кръг от „Дрифт България“ до момента са подали 35 състезатели от България и Румъния.

Drift Of Bulgaria 2019 – FINAL – Варна 12/13 Октомври


Най-добрите ни дрифт пилоти ще покажат уменията си на пистата.
Откриването на финалния кръг от „Дрифт България“ започва в събота от 13:30ч с парад на дрифт автомобилите. От 14:00ч всички автомобили ще бъдат изложени пред ДКС Варна/Спортна зала/. Там всички фенове ще могат да се запознаят със своите фаворити лично. Снимките и автографите са задължителни В събота от 16:00 ч. на картинг писта Варна стартират тренировките на двата състезателни класа ПРО1 и ПРО2.

Drift Of Bulgaria 2019 – FINAL – Варна 12/13 Октомври


Същинската част от уикенда започва от 12:00 ч. в неделя с квалификации,като преди това има тренировъчни сесии. Битките на титаните са от 16:00 ч. Оценяването на Топ 16 ще се извърши от Antanas Kyguolis – Дрифт съдия и организатор от Литва. Пред гостоприемната варненска публика ще се състои развръзката в шампионата.


Наред с високоскоростния адреналин, солидната доза пушек и миризма на изпилени гуми, организаторите са предвидили и доста изненади. Забавлението е гарантирано, заповядайте!

Drift Of Bulgaria 2019 – FINAL – Варна 12/13 Октомври

снимки: Lap.bg

 
banner
banner
Budnavarna