Начало » Политика » Георги Марков във Варна: СДС направи политическата промяна, а ГЕРБ – зримата

Георги Марков във Варна: СДС направи политическата промяна, а ГЕРБ – зримата

Благодарение на ГЕРБ и Иван Портних черноморската ни столица е променена и модернизирана, както заслужава един истински европейски град. Тези впечатления сподели при посещението си във Варна народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Той гостува в града, за да представи книгата си „Феноменът Виктор Орбан“. Събитието се проведе по инициатива на варненския депутат Таня Петрова и събра в Градската художествена галерия десетки граждани, сред които и народните представители Павел Христов и Емилия Милкова и кандидати на ГЕРБ за кметове и общински съветници.

„Спомням си 1990-1991 г. как пътувах до Варна като депутат от Великото народно събрание. По пътя нямаше коли, защото нямаше бензин. Беше  страшна мизерия! Другарите и другарките ни завещаха режим на тока и празни магазини. СДС направи политическата промяна, а ГЕРБ – зримата“, изтъкна Георги Марков в емоционален разговор под наслов „30 години демокрация”.

„Днес Варна е колосално променена. Този прекрасен град с европейски вид е гордост за България. За броени минути стигнах от летището до центъра. Накъдето и да се обърнеш, виждаш положителна промяна. Работи се по много мащабни проекти с подкрепата на правителството и лично на премиера Борисов“, категоричен бе Георги Марков и поздрави за постигнатото досегашния кмет и кандидат за нов мандат Иван Портних.

„Виктор Орбан е голям приятел на България и на нашия успешен премиер Бойко Борисов. Орбан много обича и нашето Черноморие. Неслучайно преди няколко години избра да дойде на почивка не някъде другаде, а именно във Варна“, разказа Георги Марков. Представяйки книгата си, той заяви, че в ЕС няма друг държавник като Виктор Орбан, който да е с толкова ярко антикомунистическо минало. „Той е човекът, който през 1989 г. публично призова съветските танкове да напуснат Унгария. За 10 години три поредни мандата е избиран за министър-председател с по две трети от гласовете на избирателите, а 30 години – за народен представител“, отбеляза авторът.

След срещата Георги Марков символично се снима за спомен с бившия кмет и свой дългогодишен приятел Христо Кирчев и с кандидата на ГЕРБ Иван Портних, на когото пожела успех в предизборната надпревара. Сред гостите, дошли за представянето на книгата, бе и Божил Колев – легендата на българския футбол и футболист №1 на Варна за XX век.

 
banner
banner
Петя Митева