Начало » Общност » Константин Димитров: Всичко което правим е в името на по-добро бъдеще за града ни

Константин Димитров: Всичко което правим е в името на по-добро бъдеще за града ни

„Дете на прехода съм” – помня и купонната система, и инфлацията и банковите пирамиди, и безработицата и колко приятели емигрираха за по-добър живот в друга държава.

 

Казвам се Константин Димитров на 41 години, от гр. Варна. Завършил съм средното си образование в 5-та Езикова гимназия „Йоан Екзарх“, след това в Икономически Университет – Варна, специалност „Счетоводство и контрол“. Отбил съм военната си служба във Варна. Женен с 2 деца. През студентските си години съм бил Младежки делегат към Общински съвет – Варна. Работил съм основно в сферата на частния бизнес. Управляваните през годините и изпълнени от мен проекти са на стойност над 20 мил. лева. Член съм на Управителен съвет на НПО „Форум Гражданско Общество“. Който ме познава, знае че съм контактна личност и имам голям кръг от приятели.

 

  1. Как виждате развитието на Варна?

 

  • Основната визия за развитието на град Варна е нейното надграждане от догонващ в иновативен град (визирам изпреварването в развитието на гр. Бургас), който трябва да се движи с мащабни стъпки в посока трансформирането му, като морска столица и трябва да се развива като такава. На първо място трябва да съхраним туризма, който е един от основните сегменти за поминък на много хора и основно перо за приходи в града. Общинският съвет е приел общински план за развитие на Община Варна за периода 2014-2020г., който би следвало да се доразвие. По инициатива на колегите, а и на граждани ще се провеждат местни референдуми и допитвания до хората от общината, от определен квартал, както и от населено място по важните за тях въпроси, преди да се пристъпи към тяхното решаване. Развитието на града според мен е свързано с непрекъснат диалог с хората и всеки би могъл да посочи нередности или да даде съвет за оптимизиране на процесите в общината и града. Прирастът е един от малкото положителни в страната и това задължително трябва да се стимулира, чрез общинска програма. Основният инструмент за развитие на един град като Варна са неговите жители, културта им, образованието им, социалния им статус и не на последно място вярата, а тя се постига, когато хората виждат развитието и промяната към добро. Вярвам, че ако средата се променя в положителна посока и оптимизмът на хората става по-голям – градът ще се развива. И когато вярваме в себе си, във всички нас, можем да направим много повече. Определено при срещите ми с хората е видно, че те са обезверени, лъгани и преди всичко не живеят лесен живот. Аз виждам тъга в очите им от споделените проблеми, но те ми възлагат надежди. Именно тези надежди ме провокират за промяна и ме зареждат с повече енергия. Мисля, че трябва да защитавам техните интереси. Живея във Варна с жената, която обичам и прекрасните ни деца, защото харесваме, обожаваме града си. Всичко което правим е в името на по-добро бъдеще за града ни, за всички съграждани и респективно за поколенията.

 

2. Как решихте да се включите в надпреварата за Местни избори 2019?

 

  • Занимавал съм се косвено с политика от 20 години. Бил съм в периода на студентските ми години Младежки делегат към Общински съвет. Член съм на Управителен Съвет на НПО „ Форум Гражданско Общество“. Социалната ми ангажираност към хората в неравностойно положение, възрастни хора, деца сираци през изтеклите години не е била свързана само с еврофондове и бюджетни средства. През тези години, когато създавахме младежки организации всичко се получаваше с младежки ентусиазъм и дарения от приятели, и добри хора. Аз и хората обществено ангажирани покрай мен, направихме редица мероприятия и дарения за Дома за деца лишени от родителска грижа „Княгиня Надежда”, за Дома за стари хора „Гергана“ в к. к. „Св. Св. Константин и Елена”, за Карин Дом в местност „Св. Никола“, за Средното общообразователно училище за деца с нарушено зрение “Д-р Иван Шишманов” – гр. Варна и за редица други. Считам, че имам нужния опит и знам, че политиката е като всяка една друга работа – “Просто трябва да обичаш работата си и да я вършиш добре“.

 

  1. Какво е за Вас „Свобода“?

 

  • Всеки човек иска да е свободен, или поне да си мисли, че е такъв. В моята класация на първо място е свободата на ума, духовната свобода и физическата естествено. В тълковния речник пише, че свободата е: „Отсъствие на ограничения възможност за човек или друго същество да проявява волята си“. Свободата е едно от най-важните неща на този свят и е необходима на всеки човек, но замислял ли се е някой до колко е свободен?!?! Всяко живо същество тълкува свободата по свой си начин. Ние хората си мислим, че сме свободни и то е така, но само на теория. Според мен никой не е свободен, в обществото всеки е ограничаван от някакви закони, било то морални, държавни или свои собствени възгледи. Разликата между всички тези закони е, че колкото и да те ограничават, и да отнемат от собствената ти свобода, никой, абсолютно никой не може да ти казва какво да правиш в твоето съзнание и в твоите мечти. Там няма закони и всичко определяш сам – ти си кукловодът, ти си господарят.

 

МК „СВОБОДА“ (Българска социалдемократическа партия) № 67 от листите за общински съветници, а ако желаете да подкрепите мен с преференция за Константин Димитров №113 за гр. Варна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 
banner
banner
Петя Митева