Начало » Общност » К. д.п. Добромир Арнаудов: Свободен като в безкрайната морска шир

К. д.п. Добромир Арнаудов: Свободен като в безкрайната морска шир

Казвам се Добромир Бориславов Арнаудов, на 39 год., от Варна. Завършил съм средното си образование в Техникума по корабостроене и корабоплаване, след което продължих обученето си в Технически университет – Варна със специалност Магистър „Инженер – Корабоводител“. От 13 години упражнявам морската професия. Започнах като стажант и достигнах до капитан далечно плаване.

  1. Как виждате развитието на морската професия във Варна?
  • Това е един наболял въпрос за нашия красив морски град с повече от столетия морска история. Над 20 000 човека упражняват тази професия, като по-големия процент са от Варна. Това е едно от най-големите пера на инвестиции в града. Трябва да върнем атрактивността на морската професия. Според мен това може да стане със създаването на морски бази, кръжоци, учебни тренировъчни центрове и други в тази насока. Подпомагане от страна на Общината към  семействата на моряците и техните деца свързано с решаването на социално битови проблеми при тяхното обучение и възпитание. Обновяване на експозицията на военно-морския музей с насоченост към търговското корабоплаване. Моето послание е „От малки с любов към морето“.

2. Как решихте да се включите в надпреварата за Местни избори 2019?

  • Ежедневно се срещам с широк кръг от хора и често  ми бе задаван въпроса : „ Има ли представители на моряшкото съсловие в управлението на местната власт, каква политика и какви програми има по отношение на този голям специфичен сегмент от жители на нашият град?”. Не знаех как да отговоря. Дори и да има такива считам, че рядко се дава гласност, не се популяризира и не се работи добре в тази така необходима за нашият град  сфера и хилядите семейства който се изхранват от тази професия. Бих желал да имам възможност да дам гласност на съществуващите в тази насока проблеми и да бъдат набелязани ефективни мерки за тяхното решаване.

3. Какво е за вас „Свобода“?

  • За мен свободата е да се чувствам свободен  в държавата и в града в който съм роден и безкрайно обичам, така както съм се чувствал свободен в безкрайната морска шир.

Морска столица за МК „Свобода“67.

Преференция №107 – К. д.п. Добромир Арнаудов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 
banner
banner
Петя Митева