Закуската в училищата на Варна

„Сандвич с лютеница и сирене” предизвика истински фурор в социалните мрежи.  Това не е обикновен сандвич, който се продава на близката лавка, а храна, която консумират нашите деца сервирана от т. нар. „безплатна закуска”.

На снимките се вижда добре, както количеството на съставките в сандвича, така и начинът, по който е направен.  Повече  от ясно се вижда как лютеницата по-скоро е „обрала”, това което е останало по ножа на „майстор готвача”, а сиренето… количеството му е недостатъчно дори за капан за мишки.

Фирмата, която е произвела този кулинарен шедьовър е „ХСИ Инвест” град Варна, а храната е сервирана на първокласници в школата край Варна.

Закуската със сигурност не е безплатна, макар да не се взимат пряко пари за нея. Въпросната фирма е спечелила обществена поръчка, която с пари  на българските данъкоплатци е направила този сандвич.  Не е ясна себестойността му, но е повече от ясно,  че се търгува на цени, които могат да съперничат и на най-известените марки в производството на сандвичи.

„Гаден хляб пълен с набухвател, остатък от доматено пюре и вероятно сирене от растителна мазнина! По- добре гладни да останат децата!!! Това е подигравка”, пише Елена Кашева.

Друг потребител в социалните мрежи пък заявява, че това няма да го даде и на кучето си.

„Мисля, че даже са прекалили с лютеницата и сиренето, разсипия направо…… следващия път да ги намалят на равна чаена лъжичка лютеница и 7 трохички сирене”, коментира иронично друг родител от Варна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!