Девня събра любители на автокроса

Мирис на бензин, рев на мотори, много адреналин и прекрасно време беляза първия ден от открития републикански кръг по автокрос, чийто домакин е Девня. Горичката и полята край индустриалното градче се превърнаха в автобивак, където състезатели и техните екипи от цялата страна опънаха шатри и палатки, за да станат неизменна част от двудневното шоу.

Перфектната организация на събитието, вкусната скара и живописната природа накараха много девненци и жители на съседни общини да се разходят до местността Глиган чешма, за да наблюдават с очите си атрактивното авто-мото зрелище.

Малки и големи, дори хора на преклонна възраст, дойдоха до специално подготвената писта, на която се разиграха екстремните изпълнения с бъгита и АТВ-та.

Кметът на Девня Свилен Шитов, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков и неговият заместник Методи Нецев бяха не просто гости на събитието, но и негови двигатели, защото участваха активно в организацията и логистиката, която бе изпипана до последен детайл.

Безспорно най-много усмивки предизвикаха малчуганите от дивизия „Джуниър“, най-малкият от които бе на 6 години. Момчетата премериха бързина и майсторски умения със своите АТВ-та, а първенците бяха двама – Николай Николов и Гани Нецев, които завършиха с еднакво време – 00:48.70.

След тях се наредиха Диан Тодоров, Николай Георгиев и Лазар Донев. Младежите дадоха и добър пример на своите връстници, които карат четириколесните си мотори по улиците , излагайки на риск себе си и другите участници в движението.

Ето и резултатите от първата квалификация, според която ще бъде подредена стартовата решетка в неделя:

Дивизия „Бъги“:
I място: Антон Кунчев от АСК „Инфомик транс“
II място: Бойко Янков от АСК „Търговище авто“
III място: Ивелин Иванов от АСК „Търговище авто“

Дивизия „Супер бъги“:
I място: Васил Стефанов – АСК „София-град“
II място: Валентин Георгиев – „АСК Тони старт“
III място: Стоян Стоянов – АСК „Търговище авто“

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!