Начало » Общност » Дария свали кислородната маска, за да благодари на всички, които я подкрепят

Дария свали кислородната маска, за да благодари на всички, които я подкрепят

17-годишната Дария Димитрова от Провадия, която страда от муковисцидоза и се нуждае от спешна белодробна трансплантация, изказа сърдечните си благодарности за положителната енергия, която ѝ изпращат хората със своите коментари. Именно съпричастността и подкрепата под последния пост на тийнейджърката във „Фейсбук“ са я изкарали от унинието, в което е била изпаднала.

В знак на благодарност и с надеждата, че ще се оправи по-скоро, Дария свали кислородната маска за секунди и се снима от болничната стая в Хановер така, както би искала да изглежда за в бъдеще. Ексклузивната снимка изпрати девненката Виктория-Александра Майрхофер, която е в непрекъснат контакт с девойката и нейната майка.
Откакто е в Хановер, момичето е наддало и към настоящия момент тежи 39 кг. Лекарите полагат усилия да покачат теглото ѝ още, за да може да е годна за трансплантация. Диабетът на Дари е съпътстващо заболяване и е малко по-различен от типичния. Лекарите не ѝ забраняват да консумира сладко, въпреки че я ограничават, като освен това пациентката е свободна да пие когато и колкото си поиска от предписаните ѝ шейкове. С нея ежедневно има и физиотерапевт, който я раздвижва, а най-новите ѝ кръвни проби показват, че упоритото възпаление е почти отшумяло.

„По всичко личи, че още една пречка за трансплантацията ще бъде преодоляна съвсем скоро! Терапията ѝ влияе добре, а и Дари изглежда много по-добре отпреди. Днес ще ѝ бъде назначена още една наложителна терапия, която ще продължи няколко дни“, информира г-жа Майрхофер.
Тя също изказа благодарности към всички онези хора, които са повдигнали самочувствието на Дари и са усилили вярата ѝ в щастливата развръзка.

Междувременно благотворителната кампания за Дария се разгръща в най-различни форми не само в страната, но и в чужбина. Представители на българската диаспора в Кипър дариха общо 1100 евро на провелия се в Ларнака традиционен фолклорен събор. А в Провадия, на благотворителен турнир по футбол на малки врати, бяха събрани близо 5900 лева.
По последна информация сумата за спасяването на живота на момичето е набъбнала на 220 610 лева. Остава да се съберат още около 280 000 лева.

ДАЙТЕ СВОЯТА ЛЕПТА ЗА ЖИВОТА НА ДАРИЯ!
IBAN: BG98STSA93000026226253
BIC: STSABGSF
Банка ДСК
гр. Провадия
Дария Живкова Димитрова
https://bg.helpkarma.com/campaign/dari-jivot-na-dari-603?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=share_campaign&fbclid=IwAR2jqUEAN7zcz5eI0aNv8UKsOaiPQnIs54lqH5A-nnYcC6gvScQaQDKx2fU
 
banner
banner
BudnaVarna.com