Откриха с грандиозно шоу школата на Черно море – Тича

Председателят на баскет федерацията Георги Глушков пожела варненската школа отново да е сред водещите в страната (снимки + видео)

С грандиозно шоу беше открита школата на Черно море – Тича във Варна. Много специални гости уважиха проявата в зала “Христо Борисов” в морската столица. Сред тях беше и председателят на баскет федерацията Георги Глушков, който пожела варненската школа отново да е сред водещите в страната.

otkrivane-na-shkolata-na-cherno-more-ticha-21Поздравителен адрес беше прочетен от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Сред специалните гости бяха още заместник областният управител Кристиян Богоев, ректорът на Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – проф. д-р Красимир Иванов, дмн, ректорът на Икономическия университет във Варна – проф. д-р Пламен Илиев и Доц. Магдалена Миткова ректор на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Освен това на церемонията приства началникът на ВВМУ “Н.Й. Вапцаров” проф. двн кап. I ранг Боян Медникаров.

otkrivane-na-shkolata-na-cherno-more-ticha-27Видеообръщение изпратиха баскетболните звезди Деян и Калоян Иванови, които помагат за школата на Черно море – Тича. Директор на академията ще е старши треньорът на мъжкия отбор Спас Натов.

otkrivane-na-shkolata-na-cherno-more-ticha-72Партньор на подрастващата формация на варненци е Асоциация “Докосни дъгата”. Основателят й – Денислава Ангелова, която беше сред основните виновници за днешния празник, обяви за varnautre.bg, че в школата ще се обучават и всички желаещи деца с диабет. За тях асоциацията осигурява инсулинови помпи, за да водят те пълноценен живот заедно с връстниците си.

otkrivane-na-shkolata-na-cherno-more-ticha-2На откриването днес присъстваха и представители на най-новите партньори на асоциацията – варненската фирма “Мавели”, която ще дари процент от цената на всеки закупен апартамент в новостроящия се жилищен комплекс “Лабиринт”. Целта е с парите да бъдат закупени 10 инсулинови помпи, чиято цена е между 5500 и 7000 лева.

Вижте какво казаха близнаците:

За настроението на публиката по време на откриването се погрижиха Мариана Попова, Ангел, който е популярен от дуета си с Моисей, Бате Енчо и актьорът Веселин Плачков.

otkrivane-na-shkolata-na-cherno-more-ticha-20Мариана Попова, която представи България на Евровизия през 2006 г., впечатли хората в залата не само с кадифения си глас, но и с баскетболни умения. Певицата на високи токчета опита стрелба в коша и от третия път успя да реализира.

Вижте баскетболните умения на Мариана Попова:

Мариана и бате Енчо развеселиха публиката и с нестандартен танц.

След края на шоупрограмата започнаха демонстративните мачове на талантите от школата. Двубоите при малките баскетболисти до 10, 12 и 14 години завършиха наравно, в духа на феърплея.

otkrivane-na-shkolata-na-cherno-more-ticha-48Демонстративна среща имаше и по баскетбол в инвалидни колички от СКХУ Варна 2010. Този двубой също завърши наравно. На събитието присъства и мъжкият баскетболен отбор на Черно море – Тича.

otkrivane-na-shkolata-na-cherno-more-ticha-59Всички гости в зала “Христо Борисов” пожелаха да й върви по вода на школата на Черно море – Тича.

otkrivane-na-shkolata-na-cherno-more-ticha-72

Забавни минути за децата в залата осигуриха и куклите Боби и Кели. Персонажите могат да се видят на някои от ключовите кръстовища във Варна. Те са лица на кампанията на община Варна, която напомня на водачите да шофират внимателно в близост до училища.

Източник: Варнаутре

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!