Начало » Общност » Ученик от Варна с условна присъда за 40 грама марихуана

Ученик от Варна с условна присъда за 40 грама марихуана

Дванадесетокласник, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна, получи осъдителна присъда за държане на 40 грама марихуана с цел разпространение

Дванадесетокласникът от варненска гимназия, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура, получи днес наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Осъдителната присъда на Варненския окръжен съд бе постановена при условията на съкратено съдебно следствие по член 58 а от НК. При тази процедура наказанието се намалява с една трета.

Престъплението по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс е извършено на 21 март тази година. Около 17, 35 часа бил получен сигнал за лица, които употребяват наркотици в горичка до варненска бензиностанция. Отзовалите се на проверка на сигнала полицейски служители намерили близо до групата от седем младежи пазарска чанта, в която имало два плика с тревна маса.

Подсъдимият ученик първо заявил, че е намерил чантата и ще я предаде, после признал писмено, че я е купил от непознат мъж в махалата. Чантата съдържала 38,91 грама  марихуана. Една част от наркотика дванадесетокласникът смятал да задържи за лична употреба, а другата  да продаде.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 
banner
banner
Budnavarna