Начало » Политика » Емил Кошлуков: Волен Сидеров да се лекува (видео)

Емил Кошлуков: Волен Сидеров да се лекува (видео)

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков определи случилото се снощи в предаването „Референдум“ като „резил“ и обеща да компенсира ощетените участници в предизборната дискусия с каквото е възможно.

„БНТ няма да търпи подобно отношение и поведение в ефира“, подчерта Кошлуков.

В началото на предаването лидер на партия и кандидат за кмет на столицата нападна представител на друга формация с обвинения, че участва в управлението от името на една от опозиционните политически сили.

По време на предаването във вторник се стигна до безпрецедентното влизане на полиция в студиото заради обиди от страна на Сидеров към представителите на ВМРО и ДПС, водещата и отказа му да спазва предварително определения регламент на дебата.

Ситуацията наложи предаването да бъде прекъснато за 6 минути, което пък е едва втория път в цялата история на БНТ, когато е спирано живо предаване. Единственият друг подобен случай е от изборната нощ на 1990 г.

Ето и пълния текст на декларацията на БНТ по казуса:

Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Държанието му в предаването „Референдум“ от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването „Референдум“ не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването „Референдум“ на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП „Атака „и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП „Атака“ и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров.

 
banner
banner
Budnavarna