Начало » Политика » Иван Портних: с важна новина за варненци

Иван Портних: с важна новина за варненци

Разгорещен предизборен дебат се проведе в ефира на Нова тв между кандидатите за кмет на Варна Иван Портних от листата на ГЕРБ и Анелия Клисарова, подкрепена от БСП Варна.

„Успяхме да наложим ударно темпо на обновяване на града във всяка една от сферите на социално-икономическия живот и в обхвата на целия град, това добре се вижда. Поставихме солидна основа на развитие, показахме че Варна може да се развива с ускорени темпове. Имаме ясни цели и визия за следващите четири години и сме доказали, че знаем как да го постигнем. Това, което беше направено в града ни в изтичащия мандат е ясна основа какви са нашите амбиции за развитието на града в перспектива и показва, че можем да го постигнем. Приоритетите са ясни, Варна е университетски град, град на знанието и аз вярвам, че младите и образовани хора са истинския капитал на града ни и гаранция за бъдещето ни развитие, расте динамично броят на чуждестранните студенти. Високотехнологични компании навлизат активно. По наша статистика над 3000 работни места са създадени в тази посока, което показва, че по този начин не само ще се избира Варна като място за образование, но и място за професионална реализация. Ще работим активно също така за превръщането на града в дестинация на четири сезона.

Един от важните ни проекти е новият бул. „Васил Левски“. Имаше много спекулации по повод тази пътна артерия в хода на строителството. Всеки варненец си дава сметка какви са ползите за трафика и безопасността. Подписан е протокол 16 и до дни съоръжението ще бъде официално въведено в експлоатация. Това беше революционна стъпка, такъв мащабен проект не се е случвал във Варна след Аспарухов мост. Ние продължаваме с комплексни мерки за овладяването на трафика.

След пробива на „Сливница“ към „Атанас Москов“ сме готови с отчуждителните процедури и до дни ще започне качването на магистралата, бул. „Сливница“ ще стане втора пътна артерия с изход към магистралата. Това качване ще позволи да се отклони тежкият трафик към пристанището и промишлените зони без да навлизат по-навътре в града. Пътят, който минава покрай Метро към Аксаково ще бъде разширен и ще подпомогнем проблема с движението, изграждаме и кръговото на Девня. Целият ни фокус в момента се пренасочва към междублоковите пространства, малките, улички, паркоместа, градинки“, каза Иван Портних.

Според кандидатът на БСП Анелия Клисарова Варна прилича на красив, но болен човек. Тя акцентира, че няма добра подземна инфраструктура, а Портних я репликира, че така е било заложено по ОУП от миналото и се работи по въпроса.

Той обясни още, че предстои превръщането на Аспарухов мост във втора Морска градина. Като пример за добре свършена работа през мандата Иван Портних даде и обновяването на „Владиславово“.

„Продължаваме инвестициите във „Владиславово“ и „Виница“ със спортните и детски площадки. Разходете се и в „Одесос“ и ще видите промените. В над 15 училища са изградени нови спортни площадки с открити фитнес зони и съоръжения. В детските ясли бяха масово обновени площадките. Преодоляхме проблемът с недостигът в детските градини. И продължаваме“, заяви Протних.

На финала на дебата Анелия Клисарова препоръча по-здравословно хранене за малчуганите и избор на качествени производители на плодове и зеленчуци от региона.

Иван Портних поясни, че се работи с деца със специални потребности и има специално меню за децата с алергии и здравословни проблеми.

Кметът допълни, че един от приоритетите в следващия мандат ще бъде и доизграждането на магистрала Хемус. Той засегна и темата с изграждането на втори Аспарухов мост, свързан тясно с АМ „Черно море“.

 
banner
banner
Budnavarna