Начало » Общност » Мним майстор мами клиенти във Варна

Мним майстор мами клиенти във Варна

Районната прокуратура във Варна предаде на съд майстор, измамил клиент с близо 4000 лева, съобщават от съдебната институция.

43-годишният Николай Б. е предаден на съд за измама, от която е причинена имотна вреда на варненец в размер на 3760 лева – престъпление по член 209, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

На 8 септември 2016 г. подсъдимият и негов познат отишли в дома на потърпевшия варненец, който искал да бъдат остъклени двете тераси в дома му с пластмасова дограма и да бъде поставена топлоизолация. Николай Б. извадил договор за строителство, като се представил като упълномощено лице на фирма, с каквато нямал никакви отношения. Печатът под договора бил на друга фирма и с него подсъдимият успял да се снабди по време на ремонт в дома на управителя й. Целта му била да получи поръчката, без да има намерение да я изпълни.

Подсъдимият трябвало да изработи пластмасовата дограма за двата балкона, а неговият познат – да положи топлоизолация. У потърпевшия било създадено убеждението че двамата мъже са подизпълнители на фирмата, чийто печат бил положен в договора.

След подписването му Николай Б. поискал цялата сума от 2900 лева за дограмата, а колегата му – 1800 лева капаро за изолацията. На следващия ден колегата на подсъдимия донесъл в дома на клиента материали за изолацията, а на другия се обадил, за да отложи началото на работата си, защото бил пострадал.

Седмица след сключването на договора Николай Б. поискал още 360 лева за стъклопакет и за изработване на две малки прозорчета. На следващия ден поискал от клиента си заем от 500 лева за ремонт за автомобила си, с който превозвал дограмата. Получените суми 43-годишният измамник за лични нужди.

Поведението на подсъдимия предизвикало съмнения в клиента и след внимателен прочит на договора той установил, че има разминаване в името на фирмата и печата в него, че липсва БУЛСТАТ. Майсторът по топлоизолацията напредвал бавно, тъй като имал здравословни проблеми. Накрая била наета бригада, която довършила топлоизолацията, за да не се бави монтажът на дограмата.

 
banner
banner
Budnavarna