Начало » Общност » Започна учебната година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ (снимки)

Започна учебната година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ (снимки)

Новата учебна година започна вчера във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Сред официалните гости на тържеството бяха  Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна, зам.-министърът на отбраната на Република България генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов, зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, представители на дипломатическия корпус, народни представители.

Общо 50 курсанти и 560 студенти ще прекрачат прага на университета за първи път, 105 ще се обучават в образователно-квалификационна степен „Магистър“. Сред тях има над сто чуждестранни младежи, които ще трупат знания в областта на навигационните и инженерни науки, както и в най-новата специалност „Киберсигурност“.

За първи път в училището ще се обучават и британски граждани, сподели в приветствието си флотилен адмирал Боян Медникаров, началник на ВВМУ. Тази година във вуза се предлага специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“, разпределени в пет специализации – „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи за ВМС“, „Кибероперации“ и „Военен лекар“.

 
banner
banner
Петя Митева