Начало » Дългопол » Георги Георгиев: Имаме пълна проектна готовност, за да продължим обновяването на Дългопол

Георги Георгиев: Имаме пълна проектна готовност, за да продължим обновяването на Дългопол

Имаме пълна проекта готовност да продължим обновяването на инфраструктурата и средата за живот в Дългопол. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за нов мандат начело на общината Георги Георгиев при официалния старт на предизборната кампания за местните избори. В препълнената зала на читалище „Н. Й. Вапцаров” той представи кандидатите на партията за общински съветници, както и за кметове на селата Аспарухово, Величково и Цонево. Сред официалните гости на събитието бяха народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ Таня Петрова и Емилия Милкова.
„Работим за цялостно изграждане на битовата канализация в Дългопол. Целта ни е на два етапа чрез проекта, който ще обхване 24 улици, да подменим и старата водопроводна мрежа в града. Вече кандидатствахме пред ПУДООС за изграждане на канализационна мрежа по други 7 улици, където планираме да бъдат положени 1750 м тръби. С проект, подаден в МРРБ, предвиждаме цялостна подмяна и на захранващия водопровод в Дългопол, чиято обща дължина е близо 4000 м, но сме готови с решение и на проблема с канализационната мрежа в с. Цонево. Получихме средства за ремонт на бетонните корита на деретата в града, внесли сме проект за удълбаване и на отводнителния канал”, заяви Георги Георгиев.
Той анонсира, че предстои да стартират строителните работи по проекта за изграждане на модерно футболно игрище, за който общината спечели финансиране по Програмата за развитие на селските райони. Кандидатът за кмет акцентира и върху ангажимента да продължи обновяването на уличната мрежа. „Всички трасета, където ще се полагат ВиК тръби, ще бъдат преасфалтирани. Със средства от Капиталовата програма ще довършим обновяването на основнитe пътни артерии в общината”, увери Георгиев.
Сред своите ключови приоритети той постави и реконструкцията на образователната инфраструктура. „С грижа за малките жители на общината ще ремонтираме и преобурудваме двете сгради на СУ „Климент Охридски”, ще изградим мрежа от Младежки клубове, както и още детски площадки, а съществуващите ще бъдат обновени. Планираме откриването на Център за обществена подкрепа за деца”, обясни Георги Георгиев. Той добави, че мерки за енергийна ефективност са предвидени, както за административните сгради, така и за сградата на НЧ „Н.Й. Вапцаров”.
„Няма възможност за кандидатстване по проекти, от която да не сме се възползвали”, категоричен бе кандидатът на ГЕРБ, като обяви, че е готов и с проект за подмяна на старите улични лампи с последна генерация светодиодно енергоспестяващо осветление и внедряване на софтуерна система за неговото  икономично управление.
„Няма да отстъпим от постигнатото и в областта на социалните услуги. Дейността на Центъра за социална рехабилитация и интеграция ще продължи. Гарантирали сме топъл обяд на 100 души в неравностойно положение, които не могат да се самообслужват. Ще надградим социалната програма и с още един проект, който към момента стартира – Патронажна грижа. Целта е домашен помощник и медицински лица да предоставят подкрепа на нуждаещи се жители на общината”, изтъкна Георги Георгиев. Той потвърди ангажимента си за нови пенсионерски клубове в селата Лопушна и Цонево. „Винаги сме съдействали и на самодейните състави и на спортните клубове, с които се гордее Дългопол”, отбеляза кандидатът на ГЕРБ.
Сред акцентите в управленската си програма той открои и екологията, като информира, че вече е подадено и в процес на оценка проектно предложение за въвеждане на пилотна система за разделно събиране и рециклиране на битови биоразградими и зелени отпадъци.
Георги Георгиев декларира готовност да продължи и административната реформа в общината, включително и чрез изнесено работно място на Службата по геодезия, картография и кадастър, така че да се улесни и ускори издаването на скици и характеристика. „Заедно с екипа ми винаги сме се старали да бъдем близо до хората и затова полагаме усилия да подобряваме качеството на услугите”, коментира още кандидатът на ГЕРБ и апелира жителите на Дългопол да подкрепят резултатната работа за общината с номер 43 в интегралната бюлетина.

 
banner
banner
Budnavarna