Начало » Интересно » Съдба: катаджия спира жена за проверка, три години по-късно вдигат приказна сватба!

Съдба: катаджия спира жена за проверка, три години по-късно вдигат приказна сватба!

Повреда във фара доведе двойка до олтара. Така може да се опише запознанството на пловдивчаните Иван и Мария Димитрови, които си казаха “да”, а сватбата им се състоя в хотел “Марица”. 180 гости присъстваха на тържеството.

“Заварката” между Иван и Мария е като за сценарий за филм. Младоженецът работи като младши инспектор в Пътна полиция-Пловдив. Една вечер преди три години с колегата му спирали автомобили за проверка до хотел SPS. Иван забелязал черен фолксваген с неработещ ляв фар и веднага му вдигнал палката.

Както обикновено, се навел към страничното стъкло, за да се представи на водача. Отвътре обаче младо и симпатично момиче му се усмихнало без притеснение. Мария била хостеса в бирария и се връщала от работа. “Боже, каква усмивка”, казал полицаят за бъдещата си съпруга, по която хлътнал от пръв поглед. Започнал да я разпитва накъде се е запътила по това време, къде работи, само и само да я погледа още малко.

А тя, усмихвайки се, отговаряла веднага и с охота. Полицаят дал препоръка да си оправи изгорелия ляв фар. Той изпитал неудобство, че я задържа толкова много, и я пуснал да тръгва, като й пожелал лека вечер.

Когато се върнал в патрулната кола, колегата му споделил, че момичето е негова съседка. Така Иван и Мария направили контакт и започнали да излизат заедно. Предложението за брак младоженецът направил навръх Бъдни вечер преди две години пред блока на Мария.

Семейство Димитрови увековечиха любовта си с фотосесия на остров Тасос, която бе направена от доказания фотограф Димитър Дардов.

Източник: marica

Снимки: Димитър Дардов

 
banner
banner
Петя Митева