Начало » Общност » Мащабна операция EDWARD във Варна

Мащабна операция EDWARD във Варна

В „Седмицата за превенция на детската пътна безопасност”, част от традиционната кампания на „Пътна полиция” – „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”, за четвърта поредна година се провежда мащабната операция EDWARD – Европейският ден без жертви на пътя. Целта на инициативата, която се провежда в цяла Европа е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП. Чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП и повишаване степента на информираност на обществото за пътно-транспортния травматизъм и причините за същия, служители на сектор „Пътна полиция” във Варна и в страната ще се стремят към успешното реализиране на инициативата.

Европейският ден без загинали на пътя се организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL и се провежда като част от Европейска седмица на мобилността, чието мото тази година е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.
Тази година този ден ще бъде 26 септември.

Идеята е, в периода преди и по време на операцията всички участници в движението по пътищата да помислят дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват; за рисковете, с които може да изложат живота на останалите участници; и за това как самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.

Активна е специална секция в електронния сайт на „Пътна полиция”, посветена на EDWARD:
Брояч на дните

Два дни по-късно – на 28 септември (събота) е обявен за „Ден на превенцията на детската пътна безопасност”.

 
banner
banner
Петя Митева