Начало » Политика » ГЕРБ обяви листата за общински съветници във Варна

ГЕРБ обяви листата за общински съветници във Варна

С доказани професионалисти от всички сфери на обществения живот, нови лица в политиката и силна гражданска квота ГЕРБ ще стартира кампанията за предстоящите местни избори. Днес партията подаде за регистрация в Общинската избирателна комисия документите на кандидатите си за кмет на Община Варна, кметове на райони и кметства, както и листата си за общински съветници.
Официално беше внесена кандидатурата на Иван Портних за кмет на Община Варна, който ще бъде и водач на листата на ГЕРБ. Областният координатор на партията влиза отново в надпреварата след частичен и един пълен мандат като успешен кмет на морската столица.
За районните кметове ГЕРБ залага на хора със сериозен административен и организационен опит, необходим за доброто управление на петте района на Варна. За кандидат-кмет на „Аспарухово” партията регистрира Ивайло Маринов, за „Владислав Варненчик” – Николай Костадинов, за „Младост” – Христо Христов, за „Одесос” – Георги Недев, а за „Приморски” – Петя Проданова.
„Листата за общински съветници на ГЕРБ гарантира баланс, експертност и приемственост. В нея присъстват уважавани специалисти от всички професионални сфери – лекари, адвокати, архитекти, учители, предприемачи, добре познати лица от социалния сектор, културата, спортните среди и пр. В лицето на кандидатите варненските райони са равностойно представени. Наред с досегашни общински съветници, има и нови лица в политиката, както и силна гражданска квота”, коментира Тодор Балабанов, настоящ председател на Общинския съвет и втори в листата на ГЕРБ, който внесе документите за регистрация заедно с част от кандидатите.
Сред представителите на гражданската квота са доц. д-р Калин Михов, началник на клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, председател на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология, адвокат Бранимир Балачев – председател на варненското дружество на Съюза на юристите в България, директорът на СУ „Св. Климент Охридски” Петко Петков, Деян Пейчев – търговски и IT мениджър, който работи с големи международни компании, инвестиращи във Варна и региона, активен представител на Международната младежка камара. Сред кандидатите от гражданската квота са и Кристиян Димитров, който оглавява общинската дирекция „Спорт”, и Таня Василева, която ръководи дирекция „Социални дейности” в община Варна.
Трета в листата на ГЕРБ е д-р Лидия Маринова – педиатър, носител на наградата „Златна ябълка” на Националната мрежа за децата, експерт в комисията за деца с хронични заболявания и със специални образователни нужди, който от години работи и с неправителствени организации в областта на здравеопазването и социалните дейности.
В началото на листата са и университетският преподавател доц. Антоанета Цветкова, предприемачът Мартин Андонов, Марица Гърдева, маркетинг мениджър и досегашен председател на групата на ГЕРБ в ОбС. Сред кандидатите на ГЕРБ са и Минко Христов, изпълнителен директор на Двореца на културата и спорта, Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център – Варна, Жечка Георгиева, директор на Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски”, архитектите Стоян Петков, Жасмина Жекова и Йордан Павлов, успешни хора от бизнеса като Мартин Байчев, Николай Георгиев, Стоян Попов, Калин Калевски, адвокатите Тодор Балабанов, Юлияна Боева и Людмила Колева, Радостин Димитров – европейски и вицесветовен шампион по щанги, треньор и президент на спортен клуб по вдигане на тежести, Диян Демиров – председател на варненската организация на хората с увреден слух.
За кметове на варненските села ГЕРБ регистрира Николай Йорданов – за с. Звездица, Гергана Петкова – за с. Казашко, Марияна Полихронова – за с. Константиново, Демир Георгиев – за с. Тополи.

Целият списък с кандидатите в листата за общински съветници:
1. Иван Портних – мениджър
2. Тодор Балабанов – адвокат
3. Лидия Маринова – лекар
4. Калин Михов – лекар
5. Бранимир Балачев – адвокат
6. Петко Петков – учител
7. Антоанета Цветкова – университетски преподавател
8. Мартин Андонов – предприемач
9. Деян Пейчев – търговски и IT мениджър
10. Марица Гърдева – маркетинг мениджър
11. Йордан Павлов – архитект
12. Минко Христов – икономист
13. Юлияна Боева – адвокат
14. Мартин Байчев – предприемач
15. Таня Василева – мениджър социални дейности
16. Кристиан Димитров – спортен мениджър
17. Николай Георгиев – ветеринарен лекар
18. Станислав Иванов – мениджър
19. Людмила Колева – адвокат
20. Милена Димова – юрист
21. Йорданка Проданова – юрист
22. Стоян Попов – предприемач
23. Николай Малев – икономист
24. Даниела Иванова – Димова – мениджър
25. Стоян Петков – архитект
26. Жечка Георгиева – учител
27. Крум Крумов – предприемач
28. Николай Няголов – юрист
29. Радостин Димитров – треньор
30. Калин Калевски – предприемач
31. Жасмина Жекова – архитект
32. Димитър Димитров – инженер
33. Станислав Йорданов – инженер
34. Недялка Василева – машинен техник
35. Кирил Пенев – инженер
36. Николина Асенова – Шитова – юрисконсулт
37. Ивайло Маринов – педагог
38. Христо Христов – юрист
39. Евгени Дянков – финансист
40. Георги Недев – икономист
41. Петя Проданова – машинен инженер
42. Николай Костадинов – юрист
43. Борислав Нанков – икономист
44. Кристиан Ганчев – мениджър
45. Пейчо Бюлбюлев – икономист
46. Жельо Алексиев – инженер
47. Антон Любенов – предприемач
48. Диян Демиров – предприемач
49. Тодор Арабаджиев – педагог
50. Бранимир Георгиев – икономист
51. Невена Иванова – юрист

 
banner
banner
Budnavarna