Начало » Интересно » Google Maps помогна за разкриването на мистерия с изчезнал мъж преди 22 години

Google Maps помогна за разкриването на мистерия с изчезнал мъж преди 22 години

Популярната услуга ежедневно улеснява милиони потребители в навигацията до желанието от тях маршрути. Google Maps постоянно е обект на ъпдейти, подобряващи допълнително работата на мобилното приложение. В момента платформата е подходящо решение не само, за да ви каже как най-бързо да стигнете до дадена дестинация. Google Maps e платформа, с която да организирате всеки аспект от своето пътуване.

Вероятно сте виждали множество забавни снимки заснети от автомобилите на Google в Maps, както и поне веднъж сте разглеждали приложението, за да видите дома си. Бари Фай е 50-годишен гражданин, който живее във Уелингтън, Флорида и извиква полицията след като негов съсед му казва, че в басейна зад дома му има потънал автомобил. Той разбира за ситуацията след като вижда снимка в Google Maps на превозното средство.

Разследването на властите показва, че автомобила е бял 1994 Saturn SL. Oще по-любопитното е, че полицията открива тялото на Уилиам Молдт. Всъщност това е името на 40-годишен американски гражданин, който е обявен за издирване от ноември 1997г. Така повече от две десетилетия случайна снимка и любопитството на един потребител в Google Maps позволят да бъде разрешена мистерията на този случай.

 
banner
banner
Budnavarna