Начало » Общност » Във Варна събират средства в помощ на малкия Ники

Във Варна събират средства в помощ на малкия Ники

Този уикенд в квартал “Младост” до Ледената пързалка ще се събират средства в помощ на малкия сладур, съобщиха  организаторите на събитието.

Събитието ще се проведе на 21 и 22 септември от 10 до 19 часа, допълниха организаторите.

Както писахме 3-годишният Никола е роден с вроден дефицит на бедрената кост, което причинява сериозно изоставане в развитието на едното му краче. Ражда се с разлика около 2 сантиметра, а сега вече са около 5. В момента момчето ходи със специална вътрешна стелка, но тя не е достатъчна, за да коригира разликата. Заради този проблем малкият Никола не може да стъпва на цяло краче.

Възможно е да получи множество изкривявания и допълнителни здравословни проблеми, породени от това състояние. В България подобен тип дефицити се оперират след 11-годишна възраст, а дотогава скъсяването ще стане още по-голямо.

Семейството на Ники е потърсило най-добрите специалисти в ортопедията и така ги насочват към Америка. Лекари от медицински център “Света Мери”, Уест Палм Бийч, Флорида, казват, че важната операция може да се направи още сега, ако родителите имат пари да платят за интервенцията.

Според специалистите в САЩ, които ще извършат операцията, тя трябва да бъде извършена именно сега, защото всяко забавяне може да доведе до тежки физически проблеми за малкия Никола.
Родителите са подали във Фонда за лечение на деца заявление за финансиране на 20 юни 2018 г., но до този момент отговор няма, затова стартираме дарителска кампания за събиране на сумата.

Ето как може да помогнете на Ники:
* Чрез сайта HelpKarma – https://helpkarma.com/campaign/shans-za-nikola-103 * Чрез PayPal : valia0014@abv.bg * Чрез дарителската сметка: IBAN : BG92UNCR70001523296890 BIC: UNCRBGSF Титуляр по сметката: Никола Петков Димов

 
banner
banner
Budnavarna