Начало » Общност » Откриха обновената сграда на пожарната служба в Аспарухово (снимки+видео)

Откриха обновената сграда на пожарната служба в Аспарухово (снимки+видео)

Снимки и видео : Будна Варна

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов откри обновената сграда на пожарната служба в район „Аспарухово“. На събитието присъстваха главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, областния управител Стоян Пасев, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар  Тихомир Тотев, директорът на ОДМВР- Варна старши комисар Даниел Пашов, както и представители на Община Варна.

Втора РСПБЗН-Варна е създадена през 1969 г. и оттогава не е извършван съществен ремонт на помещенията. Съществуващите сгради са били построени по различно време, като първата от тях, двуетажна, е построена още през 30-те години на миналия век. Разходите за реновиране на част от съществуващите постройки и за дострояване на нови помещения са за близо 1 400 000 лева. Извършените дейности са финансирани по Оперативна програма „Околна среда“.

Строителството на сградите се е осъществило на два етапа – през 2013-2014 г. и през 2018 г. В рамките на инвестиционните дейности са подобрени цялостно материално-битовите условия и условията на труд на пожарникарите. Осигурени са възможности за отдих и спорт, облагородено е пространството около службата.Втора РСПБЗН осигурява пожарната безопасност на територията на варненския кв. „Аспарухово“ и на общините Белослав и Аврен, с население от близо 45 хил. души. Щатът на пожарната е от 29 човека.

 
banner
banner
Петя Митева