Начало » Долни чифлик » 170 ПЪРВОЛАЦИ ВЛЯЗОХА В ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩА

170 ПЪРВОЛАЦИ ВЛЯЗОХА В ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩА

2100 ученици, от които 170 първокласници пристъпиха днес училищните прагове в общината.
В най-голямото училище – СУ „Васил Левски“ в гр. Долни чифлик, тържеството по повод първия учебен ден от новата учебна година започна точно в 9 ч. Гости на празника бяха кметът на общината Красимира Анастасова, бивши директори и учители, свързали своя професионален път с това училище, много родители.
Стотици усмивки, тук-таме сълзи (предимно в очите на родителите), спретнати и нетърпеливи първолаци, уверени в себе си кандидат-абитуриенти… Пъстро множество, обединено около изконния стремеж на българина за образование. Празничната обстановка се допълваше и от музикалните композиции, изпълнени от Общинския детско-юношески духов оркестър с диригент Димо Коритаров и ръководител Снежана Янкова.


Директорът на училището Мария Христова честити първия учебен ден на всички присъстващи. Тя припомни, че най-важната мисия на образованието днес е да подготви учениците така, че те да са конкурентоспособни на връстниците си по цял свят. Г-жа Христова представи класните ръководители на новосформираните класове и по стародавна традиция изля менче с вода на училищния праг за късмет на ученици и учители.


„Първият учебен ден е празник, който посвещаваме на духа и знанието“ – каза в приветственото си слово г-жа Красимира Анастасова. Тя пожела на учителите здраве, духовни сили и удовлетворение от свършената работа – „Нека любовта на вашите ученици бъде най-ценният дар за труда ви“, каза тя. Г-жа Анастасова насърчи учениците да пазят традициите на своето училище, да множат успехите му и да почитат труда на своите преподаватели, както и да не се отказват от мечтите си, „защото те са вашите криле!“.


Освен пожелания за спорна учебна година всички първолаци получиха и подарък от кмета на общината – книжка с български народни приказки с лично пожелание от г-жа Анастасова.

 
banner
banner
Budnavarna