Начало » Общност » Вече можем да проверяваме номера и адреса на избирателната си секция

Вече можем да проверяваме номера и адреса на избирателната си секция

Избирателите вече могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г., съобщиха от МРРБ.

Проверка през интернет може да се направи на адрес. Сайтът предоставя и възможността да се подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.

Гражданите могат да се информират за мястото на гласуване като изпратят есемес на номер 18429, който е единен и за трите мобилни оператора (A1, Теленор и Виваком). Цената на есемеса e 25 стотинки без ДДС. В текста се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща есемес с номера и адреса на избирателната секция за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. за въведения ЕГН.

Друг вариант за получаване на информация е с обаждане чрез стационарен или мобилен телефон, като се избере номер 0800 1 4726 („0800 1 GRAO“). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Иточник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева