Начало » Общност » Кучкарникът в Каменар е вече напълно празен

Кучкарникът в Каменар е вече напълно празен

Всички кучета от приюта за безстопанствени животни в село Каменар вече са под грижите на фондация „Лъки Хънт”. Последните 3 кучета от общинския кучкарник са преместени в приюта на неправителствената организация в Девня, съобщиха от „Лъки Хънт”.

„Още един фантастичен ден за нас. Най-накрая успяхме да вземем последните 3 кучета от нещастния мрак, глад и мирис на смърт. Общинският приют за бездомни кучета вече е официално празен. Оптимисти сме, че заедно с местната управа на Варна ще направим промяна в „хуманното отношение“ към бездомните улични кучета.

Приюти като този няма място в нашия живот или общество”, се отбелязва в поста във Фейсбук профила на организацията. Лицензираният приют на „Лъки Хънт” се намира на територията на девненския завод „Агрополихим”. Там има всички условия за хуманното им отглеждане, като кучетата живеят в свободна среда и не са в клетки.

„Засега капацитетът на приюта е 100 кучета, но се работи за увеличаването му. Към приюта има амбулатория на европейско ниво“, разкриха неотдавна пред Дарик от фондацията.

 
banner
banner
Budnavarna