Начало » Общност » Пчелари от пет държави представят продукцията си на международен панаир във Варна

Пчелари от пет държави представят продукцията си на международен панаир във Варна

За първи път Варна ще бъде домакин на Международен панаир на пчеларски продукти, който ще се проведе на 17, 18 и 19 септември в хотел „Черно море“. В него ще участват пчеларски организации от България, Молдова, Румъния, Турция и Украйна, съобщиха от Областния информационен център-Варна.

Форумът се организира от Агенцията за икономическо развитие-Варна по проекта “Увеличаване на търговията и модернизацията на пчеларството и свързаните  с него сектори в Черноморския басейн“ – ITM BEE-BSB. Той се финансира от програма “Черно море“ 2014-2020г.

Освен на пчелните продукти, панаирът ще бъде посветен и на модернизацията на сектора. Ще бъдат представени иновативни технологии за пчеларство. Участниците ще се включат в създаването на мрежа на производители на пчелен мед в страните от Черноморския басейн.

На тридневния панаир ще се проведат семинари за устойчиво пчеларство и биологично земеделие, ще бъдат показани добри практики. Организаторите са предвидили състезания и игри за посетителите. Участието във форума е безплатно.

Официалното откриване е в 10:00 часа на 17.09.2019г. в хотел „Черно море“.

 
banner
banner
Петя Митева