Начало » Общност » В Деня без автомобили – „С велосипед из Варна“

В Деня без автомобили – „С велосипед из Варна“

Инициативата „С велосипед из Варна“ събира всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия. Поводът е Европейският ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Организатори на събитието са велоклуб „Спартак“ и Община Варна.
За целта от 10 до 13 ч. затворени за МПС ще бъдат булевардите „Мария Луиза“ и „Осми Приморски полк“ (от катедралата „Св. Успение Богородично“ до Младежкия дом). Всеки желаещ да участва в масовото каране на велосипеди, може да се включи с едноколесно, двуколесно или триколесно превозно средство.
Началото е 10.00 ч. пред общината, като маршрутът предвижда потегляне в посока Катедралния храм, обратен завой до Дома на флота, след което – каране до кръстовището на бул. „Осми Приморски полк“ и бул. „Цар Освободител“. Районът ще бъде подсигурен от екипи на Общинска полиция, КАТ и лекарски екип с линейка.

 

Доброволци на велоклуб „Спартак“, екипирани със светлоотразителни жилетки, ще бъдат разпределени на пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци. За най-малките участници ще бъде обособена отделна площадка за колелета и тротинетки – алеята пред сградата на общината.

 
banner
banner
Петя Митева