Честит рожден ден на Атанас Атанасов – Кеби

ВМЕСТО ВИЗИТКА…

Отново е септември, отново календара показва дата 28-ми. Отново днешния ден е празничен за един колоритен варненец с истинско лъвско сърце. Атанас Атанасов – Кеби, човека дал толкова много на варненския спорт и който първи във Варна се доказа като успешен мениджър в спорта и културата.

Атанас Атанасов – Кеби е емблематична фигура в българския футбол и е останал в историята като първия футболен президент у нас.

КЪСЧЕ ИСТОРИЯ…

По възрастните деятели на спорта и фенове още помнят една изключително лъвска постъпка на Кеби. На 3 октомври в далечната 1993 година се разиграва една от най-големите драми в историята на родния футбол. Тогава култовият президент на „Берое“ алармира полицията, че в града са засечени емисари на противника. В апартамента на Орлин Радев са арестувани бившите играчи на ЦСКА Бачев и Илиев. У тях са намерени 90 000 лева, които трябвало да бъдат дадени на старозагорци, за да загубят мача. В резултат на тази акция виновниците получават условни присъди.

Наскоро Атанас Атанасов бе награден със златна значка на БФС и получи грамота за заслуги към родния футбол. Кеби получи и почетна грамота от ФК “Берое” защото е останал в историята и на този клуб. Именно по неговото управление (1991/1995 г.) отборът бе страшилище в „А” група.

Преди този период Кеби беше начело и на варненските елитни “Спартак” и “Черно море”.

20160605_114335

АТАНАС АТАНАСОВ – КЕБИ ДНЕС…

Първият футболен президент в България и днес продължава да доказва класата си като една от най-харизматичните личности на Варна и едва ли някой се съмнява, че днес той отново ще събере приятели и ще приеме многобройни поздравления от спортни деятели, състезатели, лица на шоубизнеса, хора на изкуството, бизнесмени защото празнува своя рожден ден и отново споделя:
„Нямам намерение да се пенсионирам, защото имам у себе си много сили и енергия за работа”

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КЕБИ!
ПОЖЕЛАВАМЕ ТИ ЗДРАВЕ И ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ СИЛИ И ЕНЕРГИЯ!

Източник: Спътник

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!