Начало » Общност » Бойко Борисов: Само работа показваме, останалите да си плямпат

Бойко Борисов: Само работа показваме, останалите да си плямпат

Над 1 млрд. лв. се дават за ремонти и строителство в сферата на образованието от регионалното министерство, отделно се дават от Министерство на образованието, каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на модернизираната учебна база на Национална спортна академия (НСА) в Студентски град.

Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал докторантура. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на академията, да си управлява. И във Военна академия правим същото каквото в НСА, но с два месеца назад, каза Борисов преди кметът Фандъкова да пререже лентата на ремонтираната база.
Само работа и показваме, останалите да си плямпат. За 10 години имаме какво да покажем. За 100 години имаме какво да покажем, заяви Борисов по време на официалната част.
За ресори в момента е грешно да се говори, защото все някоя държава ще отреагира. Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който хем ще ни хареса, хем е модерен, достоен за България, но и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашния, коментира премиерът във връзка с ресора на българския еврокомисар в новия състав на Европейската комисия.„Това мога да кажа към днешна дата. Уважението към председателя на ЕК и молбата й тогава и затова не зададохте въпроси и аз ви обясних, не знам защо продължават да го коментират, но това е фактът. Те помолиха докато не се сглоби правителството, италианците не бяха дали още предложение за еврокомисар. Когато сглоби цялото правителство с ресорите, ще излезе и ще го обяви“, каза Борисов.
Източник: dariknews.bg
 
banner
banner
Петя Митева