Начало » Общност » Артистични работилници, рисуване с къна и огнено шоу днес във Варна

Артистични работилници, рисуване с къна и огнено шоу днес във Варна

От 17.00 и 19.00 ч. на пл. Независимост,  пред бившата Валентина,  ще се проведе спектакъл  на Вариете План Б.

„Вариете План Б“ са артисти, които са работили на една сцена с някой от най-големите циркови фамилии в света. Те са дуо както на сцената така и в живота.

Боби Ласкала е българин, който още от дете емигрира със своите родители. Преди две години обаче решава да се върне в бащината къща и отново да заживее в България.

Завръща се с половинката си на сцената и в живота-Силвия Росат.

Преди малко повече от две седмици Силвия постигна Световен Гинес рекорд по жонглиране с три камшика и постигнати 86 успешни плясъкаДвамата артисти имат собствена програма, която представят в различни краища на света. Придвижват се с не голямо ремарке, на което е тяхната сцена. Сглобяват малко артистично пространство като поставят сцената си и няколко седящи места за своята публика. Шоуто има забавна част, жонглиране и спиращи дъха акробатични моменти.

В 20.30 ч. специално за варненската публика ще се проведе и впечатляващ огнен спектакъл.

Двамата артисти са част от програмата на Младежкия фестивал на Варна FUNCITY+. Включват се, защото искат да запознаят всички с това, което правят. Вълнуват се от младите и искат да ги провокират и въвлекат да опознаят и практикуват тяхното изкуство. В програмата на Фестивала днес е включено още:-рисуване с къна, работилница по галванопластика, караоке микс, „Толерадо“- дедективска игра, Интердисциплинарно ателиета и арт работилници.

Третото направление на Фестивала „Изкуство и музика’ се провежда от 2 до 8 септември 2019 г. в кв. Таляна. Творческите занимания се реализират на пл. Мусала, ул. „Цар Симеон I“ и Гаров площад.

Повече информация за програмата и участниците може да намерите на страницата на Фестивала  във Фейсбук: -@funcityplus

 
banner
banner
Петя Митева