Начало » Общност » Премахват гумите под Аспаруховия мост във Варна

Премахват гумите под Аспаруховия мост във Варна

Натрупаните гуми под Аспаруховия мост във Варна постепенно ще бъдат извозени, съобщи инж. Младен Иванов, управител на общинското предприятие „Паркинги и Синя зона”. Срокът, даден от РИОСВ е до 17 септември, а само миналата седмица са извозени 1800 гуми към площадка, лицензирана за целта от екоинспекцията.

Инж. Иванов е категоричен, че няма опасност за пожар, защото те са складирани до общинския паркинг за репатрирани автомобили, където има денонощна охрана. Това позволява да се реагира достатъчно бързо, защото запалването им далеч не е лесно.

Гумите са „наследство“ на община Варна от недобросъвестни граждани, които ги трупат навсякъде в града. Основно са събрани по време на почистването на деретата в морската столица след наводнението в кв. „Аспарухово“. Друг сериозен „източник“ на замърсяването са автосервизи, които не се грижат за правилното им утилизиране.

Те са отпадък, който може да бъде депониран само на площадка, лицензирана от РИОСВ. „Такава вече е осигурена, извозваме гумите поетапно, остават още няколко хиляди и ще освободим мястото“, посочи още инж. Иванов.

Източник: chernomore.bg

Снимка: Пламен Гутинов

 
banner
banner
Петя Митева