Начало » Общност » „Дари кръв, вземи книга“ до 5 септември

„Дари кръв, вземи книга“ до 5 септември

Кръвен център – Варна и Асоциация „Българска книга“ продължават кампанията „Дари кръв, вземи книга“, съобщава БНР.  Всеки, който се включи в кръводаряването в периода от 2 до 5 септември ще бъде поощрен с комплект книги.

Литературата е художествена, предимно романи, дарени от различни издателства. Кръводарителите ще получават по 2 книги, опаковани в подаръчни торбички. Хората, които дарят кръв няма да могат да избират заглавията, които ще поплучат.

„Предполагам, че всеки обича да чете, така че каквото и да му се падне ще се зарадва“ – това каза Яна Василева, една от организаторите на кампанията, пред Радио Варна. Според нея проблемът с недостига на кръв във Варненските болници идва от това, че здравните заведения в морската столица приемат пациенти и поемат спешни случаи от много голям регион – включително Шумен, Бургас и Добрич.

В момента кръвният център във Варна има необходимост от кръвните групи: 0+ и А+ Всеки желаещ да дари кръв може да го направи в двора на МБАЛ „Св. Анна“. Най-удобно е да се влезе през входа откъм булевард „Генерал Колев“. Работното време на кръвния център в морската столица е от 08:00 до 18:00 часа.

 
banner
banner
Budnavarna