Начало » Общност » Тайните партита с дрога: Забелязахме ги едва когато изчезна човек

Тайните партита с дрога: Забелязахме ги едва когато изчезна човек

Полицията все още издирва 28-годишния Иван Йорданов, за когото се смята, че е присъствал на тайно парти в бившето военно поделение във варненското село Любен Каравелово. Оказва се, че партито е било незаконно и е било организирано в секретна група във Facebook.

Подобни партита, които са достъпни само за определени хора, се организират в цял свят и винаги на отдалечени места, а България не прави изключение в това отношение, коментираха Любомир Тулев, бивш шеф на сектор “Компютърни престъпления” в ГДБОП и психолозите д-р Пламен Димитров и д-р Александър Канчелов. Те бяха категорични, че ако нямаше случай с изчезнал човек след този купон, нямаше да се обърне особено внимание на случая.

“Всичко, което беше казано, присъства, но там е и търсенето на екстремност. От край време е имало такива кокаинови партита, на които не може да присъства всеки. Там има всичко, което пожелаеш, в необичайна степен. Удоволствията, екстремността и всичко забранено трябва да присъства”, каза д-р Канчелов.

По думите му всичко в живота, което ни харесва като хора, е или забранено, или вредно, а търсенето на такива неща няма да спре. Д-р Димитров коментира, че е част от природата ни е да търсиш нещо ново и човешките потребности включват и свързаността. “Въпросът е дали имаме вградени вътрешни системи за самоконтрол, които ни пазят и се грижим за себе си добре”, допълни още Димитров.

Няма как обаче полицията да е навсякъде, защото такива партита се организират в социални мрежи, които са затворени и няма как външен човек да разбере къде ще има такова мероприятие, обясни бившият шеф на сектор Компютърни престъпления” в ГДБОП Любомир Тулев.

“Влизането в една такава група не става на базата на покана, която ти получаваш. Ти изразяваш желание, кандидатстваш и когато те одобрят, ставаш член”, посочи той Bulgaria ON AIR. По думите му МВР трудно може да контролира и да разбере за тези партита, защото няма как да получи достъп до такива групи.

Източник: varnautre.bg

 
banner
banner
Петя Митева