Варна сигурен домакин на световното по волейбол за мъже

Пловдив няма да гледа на живо световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година, на което сме домакини с Италия. Това е станало ясно след края на европейското първенство за младежи до 20 години, което се проведе под тепетата и във Варна.

Пратениците на Европейската волейболна конфедерация (CEV) са категорични, че заради лошо осветление построената за 48 милиона лева зала „Колодрума“ не е подходяща за волейбол, твърди в днешния си брой „7 дни спорт“.Заради това от Българската федерация по волейбол търсят резервен вариант. Четири български града ще приемат мачовете от световното първенство. София и Варна са сигурни с „Арена Армеец“ и Двореца на културата и спорта.

Русе също е с големи шансове след построяването на „Булстрад Арена“, а Бургас може да се дореди сред домакините, ако новото многофункционална зала там бъде построена навреме.

„Нямаме срокове да определим градовете домакини в България. Ние обаче сами си поставяме такива и това трябва да стане в рамките на следващите два месеца. Колкото по-бързо определим градовете, които ще приемат двубоите, толкова по-навреме ще започнем работата по цялостната организация“, призна новият генерален секретар на БФВ Владимир Николов, който се е заел активно с организацията на домакинството на световното първенство.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!