Начало » Спорт » Варна сигурен домакин на световното по волейбол за мъже

Варна сигурен домакин на световното по волейбол за мъже

Пловдив няма да гледа на живо световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година, на което сме домакини с Италия. Това е станало ясно след края на европейското първенство за младежи до 20 години, което се проведе под тепетата и във Варна.

Пратениците на Европейската волейболна конфедерация (CEV) са категорични, че заради лошо осветление построената за 48 милиона лева зала „Колодрума“ не е подходяща за волейбол, твърди в днешния си брой „7 дни спорт“.Заради това от Българската федерация по волейбол търсят резервен вариант. Четири български града ще приемат мачовете от световното първенство. София и Варна са сигурни с „Арена Армеец“ и Двореца на културата и спорта.

Русе също е с големи шансове след построяването на „Булстрад Арена“, а Бургас може да се дореди сред домакините, ако новото многофункционална зала там бъде построена навреме.

„Нямаме срокове да определим градовете домакини в България. Ние обаче сами си поставяме такива и това трябва да стане в рамките на следващите два месеца. Колкото по-бързо определим градовете, които ще приемат двубоите, толкова по-навреме ще започнем работата по цялостната организация“, призна новият генерален секретар на БФВ Владимир Николов, който се е заел активно с организацията на домакинството на световното първенство.

 
banner
banner
Budnavarna