Начало » Дългопол » Откриха паметник на Левски в Дългопол

Откриха паметник на Левски в Дългопол

Поредица от събития, посветени на юбилея на Дългопол – 50 години от обявяването му за град, започнаха на 26 август 2019 г. с ритуал по тържествено издигане на знамето на общината и откриване на паметник на Апостола на българската свобода Васил Левски.

01Във военния ритуал участваха почетен караул от Военноморските сили и детско-юношеският духов оркестър „Дико Илиев”, който фунционира към местното читалище.

Гости на тържествената церемония бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, областният управител на област Варна Стоян Пасев, народни представители, представители на местната и държавна власт, на религиозни общности, много граждани на Дългопол.

08Паметникът беше открит от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и кмета на община Дългопол Георги Георгиев. Свещеници осветиха паметника, а след едноминутно мълчание и отдаване на почит с падане на колене, бяха поднесени венци и цветя в знак на преклонение пред величието и безпримерния подвиг на Апостола.

Почетният караул премина в тържествен марш пред новооткрития паметник. Празникът продължи с концерт на Детско-юношеският духов оркестър “Дико Илиев”.

 
banner
banner
Budnavarna