Начало » Общност » Възстановиха водните огледала в Розариума във Варна

Възстановиха водните огледала в Розариума във Варна

Трите водни огледала във варненския Розариум вече са възстановени, напълнени с вода и функционират.

Преди месеци стана ясно, че са засадени над 4000 рози от 30 сорта. Съществуващата чешма за питейна вода също е ремонтирана, но от нея е неудобно и трудно да се пие, тъй като автоматичната канелка пуска твърде малка струя, показа още проверката.

Поставени са всички паркови мебели – беседки, пейки и перголи, както и осветителни тела и камери срещу крадци.

Впечатление прави, че голяма част от розите са изсъхнали. За коментар Moreto.net потърси ръководителят на проекта за реконструкция на Розариума Соня Дертлийска. По думите й на есен цветята ще бъдат възстановени, там където има липси или неприхванати рози.

„За всяко нещо, особено за растенията трябва време и много грижи. На чертеж си представяме нещата по най-прекрасния вид. Докато проектираме, в последствие ако не се осигури оптимална поддръжка, виждате нещата се компрометират“, обясни Дертлийска и добави, че розите ще могат да бъдат видяни в цялата им красота след година-две.

Шефът на фирмата-изпълнител „Хидрострой“ – Николай Пашов, заяви за Moreto.net, че строителните дейности в Розариума са приключили, но проектът все още не е, тъй като първо трябва да бъдат засадени новите рози, като не конкретизира техния брой.

„Розите са поръчани в контейнери, гледаме ги. Чакаме подходящо време да ги засадим, защото в момента е безсмислено в тази жега“, посочи Пашов.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева