Начало » Общност » За втори път организират работилница за деца: „Как да си направя анимационен филм”

За втори път организират работилница за деца: „Как да си направя анимационен филм”

За втори път Световен Фестивал на Анимационния Филм – Варна 2019 и Детски кът – Варна организират работилница за деца: „Как да си направя анимационен филм”.

Събитието ще бъде на 12-ти, 13-ти и 14-ти септември от 18:00 ч. в Детски кът-Варна, Морска градина, около Езерцето с лодките. Под менторството на студенти от класа на световно известния аниматор и режисьор Анри Кулев и чуждестранни лектори, децата ще могат да рисуват и да видят как в реално време рисунките им ще оживеят. Ще научат как се създават любимите им анимационни филми и ще се докоснат до магията на рисуваното кино. Всички направени филмчета ще бъдат излъчени в последния фестивален ден на 15-тия Световен Фестивал на Анимационния Филм, Варна 2019, който ще се проведе между 11-ти и 15-ти септември във Фестивален и конгресен център Варна.

Всички материали за работилницата ще бъдат подсигурени от организаторите. Входът е свободен за всички деца, желаещи да вземат участие.

Още две предварителни инициативи ще отбележи тазгодишното издание на фестивала:
До 8-ми септември Детски кът- Варна и Световния Фестивал на Анимационния Филм – Варна 2019 приканват своите малки приятели да направят рисунка на тема : „Моят любим анимационен герой” , да я заснемат и изпратят на адрес: lubim_geroi@abv.bg или донесат в ЗАНИМАЛНЯТА на Детски кът-Варна с написан контакт на гърба на творбата. Жури ще оцени творбите, а на 10-ти септември в страницата на Фестивала във Facebook и сайта на парка ще бъдат обявени печелившите. От 1-во до 3-то място ще получат пропуск за цялата програма на Фестивала, карти за игра в парка и още много награди, предоставени от спонсори.
Организаторите са решили да провокират Вашето творческо вдъхновение и по още един начин.
Елате със Ваш костюм на карнавалното шествие по случай откриването на Фестивала, на 11-ти септември от 17:30 ч с начало Детски кът-Варна и завършване пред вратите на Фестивалния комплекс, където в 19:00 ч. ще бъде открит за 15 –ти път Световният Фестивал на Анимационния филм – 2019 Варна. За всички участници ще има подаръци и награди.

 
banner
banner
Петя Митева