Начало » Политика » ГЕРБ и СДС заедно и на местните избори

ГЕРБ и СДС заедно и на местните избори

ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за съвместно явяване на местния вот. “Това е като продължение на успешната кампания, която направихме на евроизборите. Целта е това обединение да остане първа политическа сила, да имаме най-много кметове, общински съветници в страната”, заяви Румен Христов.

По думите му дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява не само държавата, но и общините. Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че СДС като партия е донесла демокрацията и винаги им е било приятно да работят с тях.

“За София мисля, че ще бъдат подли тези избори. Те ще бъдат подли не за друго, а за вече установената практика да се прилепват колегите от БСП за някой кандидат, за който ако е успешен, да казват, че е техния кандидат, а ако е неуспешен – да бягат от него като дявол от тамян”, заяви Борисов.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова на свой ред посочи, че обединението на старата и новата десница е много важно. По думите й така отговарят на войнстващия популизъм, с реализъм, с отговорност, с желание да продължат промяната на българските общини.

Източник: Нова ТВ

 
banner
banner
Петя Митева