Начало » Общност » Какви са най-новите тенденции в естетичната хирургия, разкрива топ турски хирург във Варна

Какви са най-новите тенденции в естетичната хирургия, разкрива топ турски хирург във Варна

Какви са най-новите тенденции и практики в естетичната и пластичната хирургия? На  31 август в морската столица гр. Варна  водещият турски пластичен хирург д-р Аслъ Датлъ отново гостува в страната ни.

„Подобрява се много нивото на естетичната хирургия. Благодарение на социалните медии, търсенето на пластични операции, расте. Хората искат бързи резултати. Освен операции, те подобряват визията си и с филъри“, сподели хирургът.

Според нея всеки пациент трябва да се разглежда поотделно и понякога дори лекарите се налага да влизат в ролята на психолози, за да го разберат.

Тя посочи, че новата тенденция в естетичната хирургия, е резултат, който се доближава максимално до естественото.

Пред българските медии  Датлъ разказа за случай, в който е отказвала интервенция – на пациентка, която е поискала 1000 кубика силикон.

За реконструктивните операции тя сподели :

При тях се опитваме да получим естетически приемливи резултати и да минимизираме самите белези.

Тя допълни, че на ниво травми и изгаряния, както и възстановяване на лицеви части, тя и колегите ѝ винаги опитват да запазят функцията на определения орган.

По думите ѝ едни от най-сложните операции, които е правила, са на пациентки с рак на гърдата, където се налага премахване на цялата тъкан. И поясни, че понякога те отнемат между 5 и 8 часа и възстановителният период също е дълъг.

Относно манията на хората напоследък да изглеждат по един и същи начин, пластичният хирург е на мнение, че отново причината са социалните мрежи. Тя смята, че те искат да са като някого другиго, защото се възхищават на звездите по телевизията. Но подчерта, че лекарите трябва да са консервативни в това отношение.

„Известните личности са по-изискващи“, сподели още  Датлъ.

Записвания за безплатни консултации на тел. 0888688805

На  30.08 гр. Бургас и на 31.08 гр. Варна .

 
banner
banner
Петя Митева