Начало » Общност » Граждани готвят протест пред варненския делфинариум с искане да бъде затворен

Граждани готвят протест пред варненския делфинариум с искане да бъде затворен

Протест пред Делфинариума във Варна, с искане той да бъде затворен подготвят граждани. Събитието ще се проведе на 24 август от 12:00 часа, съобщи един от организаторите Ангелина Стойчева. 

Причината за това е скорошният смъртен случай на бебе делфинче, станал пред посетители по време на представление, както и тези през минали години.

„Аз и други български и чужди граждани, пребиваващи в България организираме протест пред Феста делфинариум. Подчертавам Граждани, защото нямаме никоя организация зад гърба си. Исканията ни са да се прекрати дейността на делфинариума, в който за последните 5 години има 8 смъртни случая на делфини, от които 5 регистрирани. Има и смъртен случай на бебе тюленче, по вина на служители в делфинариума. Сградата е тясна, неподдържана и шоуто е необразователно и в него се експлоатират високоинтелигентни животни, с цел печалба. Последният смъртен случай на бебе делфинче се е случил пред очите на посетителите на кафенето“, обясни Стойчева.

По думите й би било добре част от Варненския залив да бъде заграден и превърнат в резерват, където делфините да се адаптират към свободния начин на живот в открито море, където им е мястото.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева