Начало » Общност » Три медии и три летища в страната станаха обект на бомбени заплахи

Три медии и три летища в страната станаха обект на бомбени заплахи

Снимка: Николай Христов, БНР

Три медии и три летища в страната станаха обект на бомбени заплахи днес. До момента проверките на полицията не са установили взривно устройство на нито едно от местата.

Първият сигнал днес е получен на летище София преди обед. Там по електронен път е изпратено писмо, в което се твърди, че има поставено взривно устройство. Без да бъдат евакуирани пътниците, летището е било проверено от службите за сигурност, бомба не е била открита.

Почти по същото време подобен сигнал е подаден и за летище Пловдив. И там проверката не е открила взрив.

Фалшив сигнал за поставено взривно устройство е бил подаден и към летище Варна. Съобщението до служебни електронни адреси е било изпратено малко преди обед. Извършена е проверка на полицията, която не е открила взривно устройство. Не се е стигнало до отлагане на полети.
Около обед на редакционната поща на БНТ е подаден сигнал за поставено взривно устройство. Заради това служителите на телевизията бяха изведени от сградата, а до момента проверката и там не е открила взривно устройство.

Около 14 часа на интернет страницата си вестник “24 часа” също информира, че в редакцията е получена заплаха за поставено взривно устройство. От МВР работят по установяването на човека, изпратил съобщенията.

Обект на бомбени заплахи е станал и сайтът “новини.бг”

Източник: БНР

 
banner
banner
Петя Митева