Начало » Аксаково » Авиошоу, ретро рали, рок и много веселие за празника на Аксаково (програма)

Авиошоу, ретро рали, рок и много веселие за празника на Аксаково (програма)

Традицията повелява празникът на Аксаково да бъде в последната неделя на най-летния месец август. Традицията тази година обаче е различна, тъй като Аксаково празнува 15-ия си рожден ден като български град и по този повод ще празнува няколко дни.

Внушителна, пъстра и разнообразна програма е осигурила Общината. Началото ще поставят най-зрелите жители на Аксаково още на 20 август с олимпийските игри за възрастни по проект “Еразъм+ спорт”.

Истинските празнични забавления стартират в петък с празничен концерт “Това е България”.

Съботата ще е празнична от рано – в 11.00 е началото на националния авиомоделен събор “Fun Fly 2019” на поляна Горен Доброглед, с. Доброглед. Вечерните часове на празника първо ще са във владение на най-малките с празник в центъра на града с водещ MONTY, а след това – властта в забавленията вземат талантите на ТА “Изворче” и Славка Калчева.

Неделята по традиция започва в 9.00 с празнична Света Литургия в храм “Свето Успение Богородично” в гр. Аксаково. По обяд в центъра стартира “Ретро рали Варна”. Вечерта градският стадион ще се превърна в арена за ветерански футболен сблъсък, а в 20.30 централният площад ще се превърне в сцена, на която, освен местни дарования, ще се качат рок групите Б.Т.Р. и Конкурент.

Източник: Dariknews.bg

 
banner
banner
Петя Митева