Варненско училище обучава деца от Русия и Гърция

В ОУ „Капитан Петко Войвода” се обучават ученици от Русия и Гърция. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Александрина Величкова, директор на ОУ „Капитан Петко Войвода” във варненския квартал „Галата”.

Тя посочи, че като брой е трудно да се кажа точно колко деца с чуждестранно гражданство се обучават в училището. „Имаме и ученик, чиито баща е хърватин. Най-много са децата от Русия. Знаете, че районът на кв. „Галата” представлява интерес за руските граждани и те закупуват имоти тук”, каза Александрина Величкова. По отношение на ремонтите в ОУ „Капитан Петко Войвода” няма такива, които в момента да продължават. Всичко сме приключили. Каквото е било планирано е направено. В момента сме приключили с ремонтните дейности, освен ако не възникне нещо аварийно във времето, но това няма как да го знаем. Искам да подчертая, че ние имаме належащи ремонти. Изработени са количествено стойностните сметки от специалистите от Общинско предприятие „Инвестиционна политика” и всичко е предадено на кмета на Общината, на председателя на Общинския съвет и на всички други институции, от които зависи ремонта”, каза още Александрина Величкова.

Тя добави, че трябва да се санира цялата сграда, да се смени дограмата, да се направи измазване отвън и отвътре, да се направи ремонт на спортните площадки, да се преасфалтират изцяло спортните площадки в двора. „Това са най-необходимите ремонти. Проблемите ни са както и на повечето училища във Варна и в страната. Сега се чува, че ще се отделят доста сериозни средства по Оперативна програма „Региони в растеж”. Затова сме и подали своите необходимости към Общината и Общинския съвет. Изготвили сме и необходимите документи – технически паспорт и конструктивни експертизи за да има информация какво се случва със сградата”, обясни още Александрина Величкова.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!