Начало » Общност » Започва направление Спорт на FUNCITY+2019

Започва направление Спорт на FUNCITY+2019

Във второто, за 2019 г., направление на Фестивала FUNCITY+ варненци имат възможност да посетят и да участват в поредица от спортни събития, научи BudnaVarna.bg.

Организаторите са предвидили занимания както за професионалисти така и за любители. В предварително обявената програма са посочени пет локации в града, в които ще се провеждат активностите:-Входа на Морската градина, Слънчевият часовник, Кривото дърво, Паметник Пантеона, Стълбите на Летния театър.

Част от програмата на Фестивала е „Varna Foosbal Open“-Международен турнир по Джага, който се провежда за четвърта поредна година. По този повод, в периода между 16 и 18 август 2019 г., в Морската ни столица ще се съберат участници от България, Англия, Германия, Сърбия, Румъния и Индия. Ще се проведе демонстрация под формата на приятелска среща между Националните отбори на България и Румъния. През 2019 г. Националният отбор на България спечели Световната купа в група Б на първенството в Испания. Купата ще бъде изложена във Варна, за да могат всички желаещи да се снимат с нея. Представителите на този спорт са предвидили, за първа година, провеждането на Provitech-IT LIGA. Това е отборно състезание за IT специалисти.

Могат да бъдат посетени още две състезания по скейтборт и БМХ, да бъде наблюдавано или да се реализира участие в свободно каране и най-добри трикове.

Програмата на направлението включва разнообразни активности, от занимания по Йога през Акробатичен рокендрол до силови спортове като ММА и бойни изкуства.

Този път в програмата са предвидени занимания както за младежи така и за възрастни и деца. В резултат на равносметката от проведеното първо направление за 2019 г., „Танци“, във второто, „Спорт“, организаторите се стремят да отговорят на нуждите на публиката на Фестивала със занимания за всички възрасти. Така FUNCITY+ организиран от младите хора в града отваря занятията си за широката аудитория от желаещи да ги посетят.

В периода от 14 до 18 август ще се проведат и две от съпътстващите инициативи на FUNCITY+:-„С 30 км/ч в града“ и „Varna Rock Fest“.

Кампанията „С 30 км/ч в града“ ще се състои на 15.08.2019 г. в кв. Таляна. Целта й епопуляризирането на модели на безопасност на движението по пътищата. В нейна подкрепа FUNCITY+ осигурява част от спортните активности за деня.

Аналогично е партньорството с „Varna Rock Fest“, за чиито период на провеждане е предоставена възможност, от страна на FUNCITY+, за спортни занимания по Джага, по време на Феста.

Двете съпътстващи инициативи са своеобразен преход от направление „Танци“ и „Спорт“ към третото направление част от Фестивала-„Изкуства и музика“, което ще се проведе в кв. Таляна от 2 до 8 септември 2019 г.

Организаторите припомнят, че FUNCITY+ се провежда за девета поредна година, но през 2019 е с променена визия и концепция. Той е разделен на три направления:-„Танци (15-21 юли)“, „Спорт (14-18 август)“ и „Изкуства и музика (2-8 септември)“, но активностите му ще продължат целогодишно с различна честота и интензивност.

Повече информация за Фестивала може да намерите на страницата му във Фейсбук: @funcityplus.

 
banner
banner
Петя Митева